BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.419,76
HABER /  GÜNCEL

Torunlar rezidans asansör faciasındaki sır detay

Torunlar rezidans inşaatında 10 işçiye mezar olan asansör faciasında bir flaş ayrıntı daha ortaya çıktı. Arızalı asansörün 'çarptırılarak' durdurulduğu iddia edildi.

Abone ol

İstanbul'un Mecidiyeköy ilçesindeki torunlar İnşaat'a ait rezidans inşaatında 10 işçiye mezar olan asansörün sorumlularından Emrah Acar'dan flaş bir iddia geldi.

Acar, Vatan Gazetesi'nden Çağdaş Ulus'a konuştu; iki aydır asansörün arızalı olduğunu şirket yetkililerine söylediğini ancak önlem alınmadığını anlattı.

Ulus'un şoke eden iddialarında birisi de  'asansörü çarptırarak durdurdukları' yönünde oldu.

İşte inşaatta asansör sorumlusu olarak çalışanlardan biri olan Emrah Acar'ın o açıklamaları:

"DURDURMA MEKANİZMASI ÇALIŞMIYORDU"

Asansör raylı sistemle çalışıyordu. 37 katlı binanın 31’inci katına geldiğinde asansörün otomatik olarak fren sistemiyle durması gerekiyordu. Ancak 2 aydır ‘switch’ denilen durdurma mekanizması çalışmadığı için asansör raydan çıkıp 32. kata fırlamış. 32. katta bulunan tahtayı parçaladıktan sonra da hızla eksi 4’e çakılmış. Bu nedenlede feci şekilde can verdiler.”

25861355.jpg

"İŞE BAŞLAYALI 5 GÜN OLAN GENÇ'İ ASANSÖR SORUMLUSU YAPTILAR"

"İşe başlayalı beş gün olan ve Hıdır Ali Genç’i üç gün önce ‘asansör sorumlusu’ yaptılar. Ben akşamları eve giderken yerime o bakıyordu. Önceki akşam da 17.30’da vardiyayı devrettim. Siz de bilirsiniz ki 3 günlük adamın bu asansörden sorumlu tutulması normal değil. Biz iki aydır bu asansörün raydan çıktığını bildiğimiz için asansör raydan çıktığı zaman ‘acil stop’ düğmesine basarak asansörü sağa sola çarpıtarak durdurmayı başarıyorduk. Hıdır’ı da acil stop düğmesine  basması için uyarmıştım. Sanırım basamamış. Gerçi bassa bile yine durmamış olabilir. İki aydır asansörün durmasını sağlayan mekanizmanın çalışmadığını yetkililere söyledim. Dinlenilseydi bu facia yaşanmazdı.”

REZİDANS İNŞAATINDAKİ ASIL SUÇLU...


TORUNLAR GYO'NUN SAHİBİ KİMDİR? TORUNLAR NASIL BÜYÜDÜ?

ASANSÖR FACİASINDA SIR DETAY...

ASANSÖR FACİASI TORUNLAR'I YIKTI! HİSSELERDE DEV DÜŞÜŞ...