BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,73
ALTIN 2.402,52
HABER /  GÜNCEL

Toroğlu'na Altaylı'dan destek

Fatih Altaylı, Erman Toroğlu'na başlattığı "hormonlu yiyecekler" tartışmasında destek verdi. Altaylı, Toroğlu'nun değinmediği konulara da değinerek tartışmayı genişletti.

Abone ol

Fatih Altaylı, Erman Toroğlu'na başlattığı "hormonlu yiyecekler" tartışmasında destek oldu. Altaylı, "Süt ve tavukta antibiyotik tehlikesi" başlıklı yazısıyla tartışmaya yeni boyutlar kattı.

ERMAN Toroğlu, son derece faydalı bir tartışma başlattı.

Tavukla ve hatta başka bazı hayvansal gıdalarla ilgili iddiaları uzun süredir ben de işitiyordum.

Bununla ilgili başvurduğum kaynaklardan hep farklı farklı bilgiler aldığım için de, ‘sorumlu’ davranmak adına konuyu bir türlü yazamıyordum.

Ancak Toroğlu, fazla ince düşünmeden ve belki de iyi yaparak tartışmayı başlattı.

Tavuk etiyle ilgili pek çok iddia var.

Bunların benim kulağıma gelen başlıcası tavukların hastalanmasını engellemek için çokça ‘antibiyotiklendiği’ ve bu tavukları yiyen insanlarda antibiyotiklere karşı bağışıklık oluştuğu ve antibiyotik tedavilerine yanıt vermedikleri yolundaydı. Bu nedenle uzun süreden beri ‘kızıma’ tavuk alırken ‘köy tavuğu’ ya da tavsiye edilen bir markayı almaya gayret ediyordum.

Benzer iddiaları süt ürünleri üreten bir arkadaşım da ‘sütler’ için kulağıma fısıldamıştı.

Tavuklar gibi ineklere de hastalıklara karşı bilinçsizce antibiyotik veriliyor ve bu antibiyotikler süte karışarak insanlar tarafından alınıyordu. Süt ürünleri üreticisi dostum ‘O kadar çok antibiyotik veriliyor ki, sütü mayalayıp peynir yapmakta güçlük çekiyoruz. Ancak denetlediğimiz üreticilerden süt alıyoruz’ demişti.

Toroğlu tartışma başlattı. Umarım şimdi hem Tarım hem de Sağlık Bakanlıkları sıkı bir inceleme başlatırlar. Çünkü ucuz etin sağlık üzerindeki etkisi pahalıya mal olabilir.

YAZI:Fatih ALTAYLI