BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Töre kurbanı kız felç oldu

Eşinin kardeşi tarafından silahla vurulan 21 yaşındaki genç kadının kısmi felç geçirdi.

Abone ol

Diyarbakır'da evini terk ettiği ve kötü yola düştüğü iddiasıyla dini nikahlı eşinin kardeşi tarafından silahla vurulan 21 yaşındaki genç kadının kısmi felç geçirdiği öğrenildi.

Dicle Üniversitesi Kalp ve Damar Kliniği Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi süren F.T. (21) adlı genç kadının kısmi felç geçirdiği öğrenildi. Ailesi tarafından kabul edilmeyen töre mağduru kadının, tedavisinin ardından kalacak yeri olmadığı için kadın sığınma evlerine müracaat ettiği öğrenildi. Klinik hemşireleri ve hasta bakıcıları tarafından şahsi temizliği ve bakımı yapılan F.T, sığınma evi bulunması halinde güvenlik önlemleri altında hastaneden çıkarılacak.

Kamyon şoförü A.A. ile F.T, 1.5 yıl önce Afyon'da tanışarak evlendi. A.A.'nın, genç kadının daha önce evlenip ayrıldığını ve 2 çocuğunun bulunduğunu öğrenmesi üzerine çift arasında tartışma çıktı. Tartışma üzerine F.T, evi terk etti. Bir süre sonra F.T.'nin dini nikahlı eşi A.A, kardeşine yengesinin kötü yola düştüğünü söyledi. Uzun aramalardan sonra yengesinin evini bulan A.A.'nın küçük kardeşi İ.A. (15), pusuya yatarak, evden çıktığı sırada yengesine kurşun yağdırmıştı. Kalbinden ve boynundan aldığı kurşunlarla olduğu yere yığılan F.T, çevredeki vatandaşlar tarafından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.