BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.504,64
HABER /  GÜNCEL

Danıştay ilaç yolsuzluğunu gördü

Ankara Üniversitesi'ndeki ilaç ve reçete yolsuzluğu iddiasını Danıştay karara bağladı.

Abone ol

Danıştay 1. Dairesi, Ankara Üniversitesindeki ''ilaç ve reçete yolsuzluğu'' iddialarıyla ilgili  Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının 6 doktoru ile başeczacısı hakkında YÖK'ün verdiği ''yargılanmama'' kararını ise kaldırdı. Bu kişiler, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. Danıştay 1. Dairesi, Kurul kararını yasa gereği ve itiraz üzerine inceleyerek karara bağladı.

Kararda, 2002-2004 yıllarında Ankara Üniversitesinde eğitimlerine devam eden, mezun olan veya çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen bir kısım öğrenci adına 390 adet yüksek dozda ''cignolin'' içeren yapma ilacın söz konusu doktorlarca reçete edildiği ve başeczacı tarafından imzalandığının belirlendiği kaydedildi. Kararda, her bir yapma ilacın bedelinin 430 YTL olduğu, toplamda ise üniversite tarafından 169 bin 981 YTL ilaç bedeli ödendiğinin tespit edildiği belirtildi.

Danıştay 1. Dairesi, bu nedenle Gaye Güzel, Burhan Uygur, Alev Yücel, Bozkurt Şenler, Semra Ergüler, Filiz Erbil ve Olcay Topuzoğlu hakkında ''kamu davasının açılmasını gerektirecek yeterli kanıtın mevcut olduğunun anlaşıldığına'' işaret ederek Kurul'un verdiği ''yargılanmama'' kararını bu kişiler yönünden bozdu ve yargılanmalarına karar verdi.  Danıştay 1. Dairesi'nin kararı, iddianame yerine geçecek.