BIST 9.002
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,84
HABER /  SAĞLIK

Torbalanmaları yok eden göz altı ışık dolgusunun zararları var mıdır

Göz altına yapılacak dolgular genellikle göz altında torbalanmalar ve çöküklükler olan hastalar için kullanılan bir yöntemdir. Peki hangi durumlarda göz altı ışık dolgusu yapılır, zararlı mıdır? Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İskender Akın Solmaz cevapladı.

Abone ol

"Göz altı ışık dolgusu sık uyguladığımız çok güncel konulardan bir tanesidir ve önemli bir konudur. Göz altına yapılacak dolgular genellikle göz altında torbalanmalar ve çöküklükler olan hastalar için kullandığımız bir yöntemdir. Temel amacımız oradaki hacim eksikliğini tekrar yerine koymaktır. Bu işi de cerrahi olmayan bir yöntemle klinikte uygulayabiliyor olmamız bir avantajdır."

"Gözün etrafındaki dokular yani gözyaşı bezleri, gözün etrafındaki kaslar, görme siniriyle olan ilişkileri çok çok önemli konulardır. Dolayısıyla gözler zaten kafatasının içerisinde kemik bir dokuda bulunuyorlar ve dar alanda bu tür hacim artırcı malzemelerle çalışırken birtakım şeylere çok dikkat etmek gerekir."

"Burada söylenmesi gereken en önemli şey aslında gözlerin korunması gerektiğidir. Dolguyu yüzün herhangi bir yerinde kullanacağımız zaman buna göz altı da dahil olmak üzere oradaki dokulara saygılı olmak lazım ve koyacağımız yere uygun miktarda ve doğru yere kullanmakta fayda var. Bunun için de mutlaka uygulamayı bu işle ilgilenen yerlerde yaptırmak önemlidir."