BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Toplu görüşmede tansiyon yükseldi

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız'dan Devlet Bakanı M.Ali Şahin'e sert tepki. Bakan'ın doğru söylemediğini iddia eden Akyıldız: Sayın Bakan şerefimle oynuyor...

Abone ol

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in toplu görüşmelerle ilgili açıklamalarına Türkiye Kamu Sen Başkanı Bircan Akyıldız'dan cevap gecikmedi. Akyıldız, Devlet Bakanı'nın toplantıda gerçekleşen konuşmaları çarpıttığını söyledi. Şahin'in iddia ettiği gibi hiçbir şekilde ikbal peşinde olmadığını dile getiren Kamu-Sen Başkanı Akyıldız, "Benim şerefimle oynamaştır. Bildiğiniz bir şey varsa açıklayın yoksa müfteri duruma düşersiniz. Bizim ikbalimiz bu insanların beklentileri için mücadele etmek ve sonuç için mücadele etmektir. Sayın Bakan'ın ifadeleri hoş olmamıştır." diyerek tepkilerini dile getirdi.

DOĞRU KONUŞMUYOR

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in gerçekleri çarpıttığını iddia eden Akyıldız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Tepkimizin neden ortaya çıktığını sayın Bakanımız doğru olmayan ifadeleri kullanarak birtakım diyalogları basına açıklamıştır. Toplu pazarlık sürecinde iki heyet vardır. Bir taraf sayın Bakandır, bir taraf bizizdir."

YÖNETMELİK ÇİĞNENİYOR

Açıklamasında masa tartışmasına da değinen Akyıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Masada sadece Bakan oturmamaktadır. Yanında Başbakanlık Müsteşarı da bulunmaktadır. Bu düzen o yönetmeliğe aykırdır. Sayın Bakanım siz bizi yönetmeliğe aykırı davranmaya zorlayamazsınız."

TEPKİMİZ MÜSTEŞARA

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Prof. Dr. Ömer Dinçer'in görüşmelere katılmasının yasal olmadığını savunan Kamu-Sen Başkanı, "Tepkimiz Bakanın yanında Müsteşarın oturmasıdır. 'Bir gün sen bir gün ben başkanlık yapalım' ifadesini kesinlikle kullanmadım. Kamu çalışanları hakkındaki birtakım tekliflerin aslında kamu personel rejimiyle alakalıdır." diye konuştu.

YARIN YİNE BURADAYIZ

Akyıldız konuşmasını şöyle tamamladı: "Beni ikbal peşinde koşmakla itham eden Sayın Bakan'a bu konuşmanın tam metnini ve sesli kayıtları sizlere açıklamasını istiyorum. Bunlar açıklansın; çünkü Bircan Akyıldız'ın şerefiyle oynanmaktadır. Türkiye'de 20 milyon insanın hakkını korumak için mücadele ediyorum.

Yarın saat 09.00'da buradayız. Biz içeride ne söylediysek burada aynı şeyleri söylüyoruz. Kayıtları lütfen cımbızla çekip bir cümleyi okumayın. Biz siyasi manevralar yapmıyoruz. Umarım sayın Bakan yarın sabah bu yanlış anlamanın sonuçlarını bize iletir."