BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,04
ALTIN 2.470,76
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Topçu'dan Kılıçdaroğlu'na taş

BBP'li Yalçın Topçu'dan Kılıçdaroğlu'na Vatandaşlık görevini yapmıyor ama Türkiye'nin yönetimine talip

Abone ol

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamaması ile ilgili, "Anadolu'da, 'lahanaya gelince kırt kırt, sapına gelince me' derler. Kemal Bey'in her meselede bakışı bu." değerlendirmesinde bulundu. Topçu, vatandaşlık görevini yapmak için bile gayret göstermeyen bir siyasetçinin Türkiye'nin yönetimine talip olmasını da Türk milletinin vicdanına bıraktığını söyledi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile referandum sonuçları ve bundan sorası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Millet iradesinin, statükonun iktidarını delmeye karar verdiğini söyleyen Topçu, neticeyi "Hayırlı bir sonuç çıktığına inanıyorum." sözüyle değerlendirdi. Evet verenlerin de, hayır diyenlerin de bu milletin evladı olduğunu kaydeden Topçu, "BBP olarak hayır tercihinde bulunanları da asla bir şeyin tarafı olarak görmüyoruz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamaması ile ilgili bir soru üzerine, Topçu, "61 yıldır bürokraside, hesap uzmanlığından beri tanıdığımız Kemal Bey'i, iç ve dış basınımız ve malum çevreler 3 günde kemale erdirdi. 7 günde CHP gibi köklü bir partinin başına genel başkan seçtiler. Mevcut genel başkanın tasfiyesi siyasi etik dışı yapıldı. 40'ı çıkmadan ülkenin başına Başbakan yapmak istediler. Bu tuhaf işler sadece bizim ülkemizde olur." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatına genel başkan olarak başladığı tarihten bu yana 'tuhaf' işler yaptığını söyleyen Topçu şöyle devam etti: "İddialarının aksine iş ve davranışlar ortaya çıkıyor. '2 yaşındaki torununuzu neden sigortalı yaptınız?' diye soruyorlar. 'Torunumu sevmek hakkım değil mi?' diyor... Anayasa sürecinde gördük, Ordu'ya gitti fındık aradı, Elazığ'a gitti kaysı aradı. İnsan üstündeki gömleğin fiyatını bilmez mi? Bunu bilmeyecek kadar halkçı ama. Öbür taraftan 14 yaşındaki çocuğunun ikbali ile alakalı ciddi çabası var ama, 'yapmayayım mı?' diyecek kadar soğuk kanlı."

'Vatandaşlık görevini yapmayan bir genel başkanın iktidara talip' olduğunu söyleyen Topçu, "Bunu öncelikle CHP'nin seçmenine, sonra büyük Türk milletinin vicdanına havale ediyorum." dedi.

Vatandaşlık görevinin en temel görev olduğunu kaydeden Topçu, "Merak ediyorum, acaba bu nakli bildirmemek ile karşı karşıya olduğu 368 lira cezayı ödedi mi ödemedi mi? Çünkü o nakli bildirmemenin 368 lira cezası var, oy kullanmamanın da cezası var. İnşallah bunları öder. Yarın bir gün karşımıza çıkıp, 'ne var bunu da unutmuş olamaz mıyım?' demez." şeklinde konuştu.

Topçu, "Kemal Bey, Anadolu'da bir tabir var, her meseleye şöyle bakıyor: 'Lahanaya gelince gırt gırt , sapına gelince me' derler. Her meselede bakışı bu." ifadesini kullandı.

BBP, 12 EYLÜL ÇİLESİNİ ÇEKMİŞ KADROLARIN ASLINDA TEK ADRESİ

BBP'nin 12 Eylül'ü halk oylaması olarak gördüğünü, ancak bugün itibariyle yeni bir sayfa açıldığını dile getiren Topçu, "Şimdi ülkemiz seçim sathı mahalline girmiştir." dedi. Tüm partililere bugünden itibaren seferberlik talimatı verdiğini belirten Topçu, "Arkadaşlarımız hane hane dolaşarak önümüzdeki seçimlere hazırlanacaklar." diye konuştu.

Referandumda MHP'nin duruşu ile ilgili bir soru üzerine Topçu, "Ben mazide bir ve beraber olduklarımla kavga etmem. Eksiğinden, hatasından faydalanmam." dedi. BBP'nin, referandum sürecinde 'milliyetçi, muhafazakar kadroların referansı ve siyasi temsil yeri olduğunu' ifade eden Topçu, "BBP öteden beri, kadrolarıyla, teşkilattaki görevli ve sorumluları ile 12 Eylül öncesini yaşamış, 12 Eylül çilesini çekmiş kadroların aslında tek ve yegane siyasi adresidir."şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, "Acaba MHP'de bir kırılma mı var?" şeklindeki sözleri üzerine Topçu, 12 Eylül'de kendisinin de hareket içinde görev aldığını kaydetti. Topçu, "Biz bir mazi yaşadık... MHP değil, hiçbir siyasi partinin öngörüsüzlüğünden, ondan bundan medet umacak bir hareket değiliz. Bunu toplum ve ilgililer değerlendirecek." diye konuştu.