BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.527,97
HABER /  GÜNCEL

Topbaş'tan geri adım sinyali

Göztepe Parkı’na cami yapılmasıyla ilgili karar, Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın masasında bekliyor. Topbaş karardan geri dönüleceğinin sinyalini şu sözlerle verdi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün ‘Cami kararı, komisyondan 6’sı AKP’li, 2’si CHP’li ve biri de Anavatan’lı üyelerce oybirliğiyle kabul edilmiş. Meclis’ten de oy çokluğuyla geçmiş’ dedi.

Göztepe Parkı’na cami yapılmasıyla ilgili karar, Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın masasında bekliyor. Topbaş, tepki toplayan karardan geri dönülebileceğini, ‘Değişmeyecek karar yok’ sözleriyle vurguladı.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, büyük tepki toplayan Göztepe Parkı’na cami yapılması kararı için ‘Değişmeyecek karar yok’ diyerek, karardan geri dönülebileceği mesajı verdi. Topbaş, ‘Cami yapılacak yer tartışılabilir, ancak cami yapımına önyargılı yaklaşmamak lazım’ diye konuştu.

Topbaş, CHP’li meclis üyelerinin parka cami yapımı için İmar Komisyonu’nda ret oyu vermediklerini, Meclis’teki oylama sırasında hiçbir CHP’li üyenin leyhte ya da aleyhte söz almadığını söyledi. Topbaş, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk için de, ‘Benimle sürekli görüşüyor. Telefonum sürekli açık. Bana ‘Başkanım parka cami yapılmak isteniyor. Bu rahatsızlık oluşturuyor. Bununla ilgilenin’ diyebilirdi’ dedi. CHP Grup Sözcüsü Can Özyedierler ise, ‘Konuşsak da birşey değişmezdi. Oy çokluğuyla istedikleri kararları alıyorlardı. Bu sözler suça ortak aramak’ diye konuştu. Cami yapılmasıyla ilgili dosyayı incelediğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy’ün 5 binlik İmar Planları’nın 9 Mart 2005’te Meclis’ten geçtiğini belirterek, ‘Bu planlar askı sürecinde. Planlara itirazlar yapılabiliyor. Bu noktaya itiraz yapılmış. İmar Komsiyonu’nda 9 üye var. 2’si CHP’li biri ANAVATAN’lı, 6’sı AKP’li. Oy birliğiyle bu karar olumlu görülmüş ve Meclis’e havale edilmiş. Meclis’ten de oy çokluğuyla geçmiştir. Her Meclis oturumunda onlarca dosya gelip Meclis’ten geçiyor. Bunların tamamını benim ya da ilgili grup başkan vekillerinin bilmesi mümkün değil. Niçin bu noktaya gelindikten sonra kalkıp itiraz ediyorlar’ dedi.

Cami yapılmasından yana olup olmadığının sorulması üzerine Topbaş, başkan olarak dosyayı her yönüyle incelemek zorunda olduğunu söyledi. Topbaş, dosyanın başkan vekili tarafından onaylanıp Valiliğe gönderildiği yönündeki iddialarınaysa ‘Dosyayı inceliyorum’ diye karşılık verdi. Topbaş, belediye meclisinin toplantı yeter sayısı olmadan toplanamayacağını da belirtti.

Kadıköy’de imza kampanyası

BAŞKAN Topbaş’ın bu kararı uygulamamasını isteyen Kadıköylüler, ‘Cami değil parklarımızı istiyoruz’ imza kampanyası başlattılar. Gönüllülerin başlattığı kampanyanın çığ gibi artması, cami yapılmak istenen Çemenzar Parkı’nın da korunması için de destek girişimlerinin çoğalması bekleniyor. Belediye meclis kararın henüz onaylanmadığını söyleyen önümüzdeki günlerde belediyenin www.kadikoy-bld.gov.tr internet adresinden sanal bir referandum sayılabilecek bir bölüm ekleneceğini söylediler.

Beyaz noktalar cami

Belediyenin 9 Mart oturumunda Kadıköy’de 4 yeni cami yapılması, Kozyatağı Böcekli Cami’nin de genişletilmesi kararı çıkınca Kadıköy Belediyesi itirazda bulundu. Geçen haftaki meclis toplantısında biri Göztepe Parkı diğeri Çemenzar Parkı’na iki yeni cami daha eklendi. Beyazla noktalar Kadıköy’de var olan camileri gösteriyor. Kırmızı noktalarsa yeni yapılacak camileri işaret ediyor.