BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.393,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Topbaş Tekin'i bu fotoğraflarla vurdu!

İstanbul Büyükşehir belediyesi ile Kadıköy arasında savaş yaşanıyor. Nedeni de toprak dökümü. Topbaş fotoğraflarla yanıt verdi.

Abone ol

HABERCİLER.COM- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin arasındaki atışmada belgeler konuşmaya başladı. Topbaş, Kadıköy belediyesini toprak dökmekle suçladı ve kanıt fotoğrafları servise koydu.

Gürsel Tekin dün gazetelerde yer alan açıklamalarında "Kurbağalıdere'nin olduğu bölgenin, milyonlarca liralık rantın döndüğü bir bölgeye çevrildiği, o bölgede dere koruma bantı olması gereken yerlerin kimlere toprak döküm sahası olarak tahsis edildiği" iddiasında bulunmuştu.

BELEDİYEDEN FOTOĞRAFLI YANIT

Bu açıklama üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden fotoğraflarla yanıt geldi. Büyükşehir, bu alanlara Kadıköy belediyesinin toprak döktüğünü iddia etti. İddiasına delil olarak da çok sayıda fotoğrafı servise koydu. Fotoğrafların birinde Kadıköy belediyesine ait hizmet aracı toprak döküm alanında görülüyor.

BİZDEN İZİNSİZ HARFİYAT YAPTILAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi fotoğraflara ek olarak bir de basın açıklaması geçti. Açıklamada denetimleri sırasında Kadıköy belediyesinin

 
İstanbul büyükşehirin
tespit tutanağı

izinsiz hafriyat toprağı döktüğü iddia edildi.

Açıklamada şu satırlar yer aldı;
"27 Mayıs 2010 tarihinde Kadıköy İlçe sınırları içerisinde; Dumlupınar Mahallesi ile Fikirtepe Mahallesi kesişiminde; Yumurtacı Abdi Bey Caddesi ile Uzunçayır Köprülü Kavşağı arasında kalan boş arazi üzerinde Kadıköy Belediye Başkanlığının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden izinsiz olarak hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı atıklarını Kurbağalıdere'ye sıfır konumda, önlemsiz olarak depoladığı fotoğraflanarak tespit edilmiştir.

Yapılan bu çalışma tutanak altına alınarak idari işlem başlatılmıştır. Ayrıca Kurbağalıdere güzergahı boyunca hafriyat döküm sahası ve/veya geçici depolama olacak şekilde Başkanlığımızca verilmiş bir izin kesinlikle bulunmamaktadır."

DELİL FOTOĞRAFLAR;