BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Topal'a göre ya tamam ya devam

Almanya'ya yenilerek gruptaki ikincilik şanısını zora sokan Türkiye için Azerbaycan maçı kritik bir hal aldı.

Abone ol

A Milli Futbol Takımı'nın Valencialı futbolcusu Mehmet Topal, yarın Azerbaycan ile 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde ''Ya tamam ya devam'' maçı oynayacaklarını söyledi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ile birlikte Swissotel'de basın toplantısı düzenleyen Mehmet Topal, Almanya maçı öncesinde futbolcular olarak her şeyin farkında olduklarını belirterek, ''Biz futbolcular olarak her şeyin farkındaydık ve Almanya maçında işi garantilemek istiyorduk, ama olmadı. Azerbaycan ile oynadığımız ve kaybettiğimiz ilk maç, bu turnuva boyunca hep karşımıza çıktı. Yarın ya tamam ya devam maçımızı oynayacağız. Çok iyi bir şekilde konsantre olup maçı kazanmak istiyoruz, ayrıca Belçika'nın da puan kaybetmesini bekleyeceğiz. İnşallah hedeflediğimiz olur. Azerbaycan ile oynadığımız maçta iyi bir futbolla galip geliriz'' dedi.

Mehmet Topal, Hiddink'in basın toplantısındaki ''Türk oyuncular bazen oyun içinde duygularıyla hareket ediyor'' sözleri hatırlatılarak sorulan soruyu ise, ''Bu bence farkında olmadan gelişen bir süreç. Bazen maçın akışına, heyecanına kaptırabiliyoruz kendimizi. Ama biz taktiksel anlamda hocamızın verdiği görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bazen sahada ne yapabileceğimizi unutabiliyoruz. Bunun üzerine biraz daha çalışıp, biraz daha konsantre olup, bu taktiksel değişikliği daha iyi yapabileceğimizi düşünüyorum'' diye yanıtladı.

Hamit Altıntop'un Almanya maçı sonrasında yaptığı eleştirisel açıklamalar hakkındaki düşüncesi sorulan Mehmet, şunları kaydetti:

''Her maçtan sonra normal profesyonel oyuncular olarak özeleştirimizi yapıyoruz. Bu her zaman saygı çerçevesinde oluyor. Herkes birbirinin hatasını takım içinde birbirine söyleyebiliyor. Hamit ağabey söylediyse mutlaka bir şeyler görüp söylemiştir. Bu soruya en doğru açıklığı kendisi getirecektir. Bizim de her takım gibi yapmamız ve yapmamamız gereken şeyler oluyor. Bizim yapmamamız gereken şeyleri en alt seviyeye düşürmeliyiz. Bunun için de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.''