BIST 10.270
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.394,48
HABER /  SPOR

Toması en çok korkutan forvet

G.Saray'ın defanstaki sigortası olan Tomas'tan çarpıcı açıklamalar. Hırvat yıldız, en çekindiği forvetleri açıkladı.

Abone ol Bir defans oyuncusu olarak en çok çekindiğim futbolcu Anelka idi. Gitmesi Türk futbolu için kötü oldu. Nobre’den de çekinirim. Zira vücudunu çok iyi kullanıyor. Bir de Gökhan Ünal var."

Galatasaray
’ın Hırvat futbolcusu Steiphan Tomas, çok özel açıklamalar yaptı. Tomas,  Galatasaray ve Türk futbolu hakkındaki görüşlerini ve özel yaşamına ilişkin bilinmeyenleri anlattı.

Türkçe’yi gayet akıcı konuşan Hırvat futbolcu, bu duruma çok şaşırdığımızı söyleyince, "Bunda şaşacak bir şey yok. Ben İtalya’ya gittiğimde de İtalyanca dersleri alıp ve öğrenmiştim. Yaşadığınız ülkenin dilini mutlaka bilmeniz gerekir. Yoksa, gerçekten yabancı gelip yabancı olarak gidersiniz" dedi. Tomas, "Bir defans oyuncusu olarak Türkiye’de seni en çok zorlayan forvet kimdi?" diye sorduğumuzda hiç duraksamadan "Anelka" cevabını verip, şöyle devam etti:



Gökhan ideal santrfor
"En çok çekindiğim futbolcu Anelka idi. Gittiğine hem üzüldüm hem sevindim. Gitmesi Türk futbolu için büyük kayıp oldu, bu açıdan üzüldüm. Ama diğer taraftan da sevindim. Nobre de çekindiğim forvetlerden biri. Vücudunu çok iyi kullanıyor ve hava toplarında da çok etkili. Bir de Gökhan Ünal var. Bir santrforda bulunması gereken bütün özelliklere sahip."

Bu sezon çok tartışılan teknik direktörü Erik Gerets’i beğendiğini ifade eden Tomas, "Ben Gerets’in forma verme konusunda adaletli olduğuna inanıyorum. İyi çalışıyorsan, oynarsın. Gerets antrenmanlarda bizim yüzümüze bile bakmaz ama dışarda en iyi dostumuzdur. Dışardan buz gibi görünür ama gerçekte öyle değildir" dedi.

Galatasaray’ın kısıtlı imkanlarla başarılı olmasını takımdaki arkadaşlığın mükemmel olmasına bağlayan Hırvat futbolcu, şunları söyledi:

"Takımda gruplaşma diye bir şey yok. Bizim en büyük özelliğimiz sahaya çıktığımızda her şeyi bir kenara bırakarak takım için oynamamız. Yıllarca Song ile yan yana oynadım. Ama gördüğünüz gibi o olmayınca da pek fark etmiyor. Emre ile Tolga da Song’un yerinde rahatlıkla oynuyorlar ve sırıtmıyorlar. Keşke bu takıma daha gençken gelseydim diyorum."

Bedelsiz gidebilirdim
Galatasaray’ın bu sezonki şampiyonluk şansını da değerlendiren Tomas, "Ligin ikinci yarısında önemli puanlar kaybettik ama yarıştan kopmadık. Ancak, iddia ediyorum en iyi futbolu yine biz oynuyoruz. Şampiyonluğa oynayan takımların hepsinin iyi kadroları var. Biz Galatasaray olarak şampiyonluk yarışının içinde sonuna kadar olacağız" diye konuştu.

Maddi krizin dorukta olduğu geçen sezon yaşananlara da kısaca değinen Tomas, "O sıkıntılı günlerimizde istesem bedelsiz olarak ayrılabilirdim. İnanılmaz güzel teklifler de var. Fakat başkanımız Özhan Canaydın’ın bir sözü takımda kalmama yetti" açıklamasını yaptı.

Gözümüzü bir kere kırpsak bile golü yeriz
TOMAS, oynadığı bölgenin hiç hata kaldırmadığını belirterek, "Gözümüzü bir kere kırpsak bile kalemizde golü görürüz. Doksan dakika boyunca gözümüz hep açık olmak zorunda" dedi. Hırvat savunmacı, futbolun basit bir spor olduğu görüşüne katılmadığını da vurgulayarak, "Ben kendi ülkemden İtalya’ya ilk gittiğimde futbolu biliyorum, sanıyordum. Ama hiçte öyle değilmiş. Dörtte birini bile bilmiyormuşum. İtalya’da her gün yeni bir şeyler öğrendim. Ama artık öğrendiğimi düşünüyorum" diye konuştu.