BIST 9.548
DOLAR 32,53
EURO 34,67
ALTIN 2.491,71
HABER /  GÜNCEL

Tokat Müftülüğü Kur'an tasarımlı pasta için ne dedi?

Kuran kursu öğrencileri tarafından hazırlanan Kur'an tasarımlı pasta tartışma konusu oldu. Tokat Müftülüğü inceleme başlattı.

Abone ol

Tokat'ın Zile ilçesinde 2 yıl önce "Kur'an-ı Kerim tasarımlı pasta" yaptırıldığı iddialarına ilişkin Tokat İl Müftülüğü inceleme başlattı.

Tokat Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Zile Müftülüğünün Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Kur'an-ı Kerim temalı pasta kesilmesinin haberlere konu olduğu anımsatılarak, bahse konu haberin 2013 yılı Kutlu Doğum Haftası kutlamalarıyla ilgili olduğu kaydedildi.

Söz konusu pastanın, Zile Müftülüğünün organizesi olmadığına işaret edilen açıklamada, "Pasta, Zile Din Görevlileri Derneği ve Kur'an Kursu öğrencileri tarafından hazırlatılmıştır. Kur'an sayfası ise müftülüğün bilgisi dışında konulmuştur" ifadesini yer verildi.

KURAN-I KERİM'İN RUHUNA UYGUN DEĞİL

Bu tür davranışların Kutlu Doğum'un ve Kur'an-ı Kerim'in ruhuna uygun olmadığı vurgulanan açıklamada, "Başkanlığımız her yıl Kutlu Doğum Haftası öncesi bu haftanın ruhuna uymayan etkinliklerden kaçınılmasıyla ilgili genelge yayınlamaktadır. Basına yansıyan konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Müftülüğümüz tarafından inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

2013 YILI ETKİNLİĞİ

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan dün yapılan yazılı açıklamada, Tokat'ın Zile Müftülüğü tarafından 2013 yılında Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikle ilgili, "Müftülükte Kur'an-ı Kerim Tasarımlı Pasta Skandalı" başlığıyla internet haber sitelerine yansıyan haber ve görüntülerin, kuran kursu öğrencileri tarafından yapılmış olsa da Kutlu Doğum'un ve Kur'an-ı Kerim'in ruhuna ve mehabetine uygun olmadığı belirtildi.