BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

TOFAŞ Linea talebine yetişemiyor

TOFAŞ yıl sonu itibariyle 800 bin araç satmış olacak. Linea araçlarına ise öyle talep var ki karşılanamıyor.

Abone ol

Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Başaran, bu yıl otomotiv sektörüne pozitif baktıklarını belirterek, ''Yıl sonu itibariyle 800 bin civarında bir pazar beklentisi içerisindeyiz'' dedi.

Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Başaran, AA Finans Haberleri Terminali'nin canlı toplantılar dizisi AA Finans Masası'nda gündemi değerlendirdi.

Başaran, otomotiv sektörünün ilk verilere göre bu yıl geçen yıla benzer bir performans göstereceğini ifade ederek, bu yıl otomotiv sektörüne pozitif baktıklarını belirterek, ''Yıl sonu itibariyle 800 bin civarında bir pazar beklentisi içerisindeyiz'' dedi.

LİNEA'YA TALEP PATLAMASI

Hafif ticari araçta pazar paylarının yüzde 26-27 seviyelerinde olduğunu belirten Başaran, Türkiye'de Linea talebini ise karşılayamadıklarını vurguladı. İhracatın 160 bin araca çıktığını dile getiren Başaran, bunu mümkün olduğu kadar çeşitlendirmek istediklerini söyledi.

Avrupa'da iyileşmenin 2014'te başlayacağını düşündüklerini ifade eden Başaran, Doğu Avrupa'ya ihracatın arttığını, Latin Amerika'nın gösterdiği büyümeyle cazip bir pazar olduğunu söyledi.

ÖTV PAZAR DENGESİNİ BOZDU

Kamil Başaran'a AA Finans Haberleri'nin Twitter hesabı ''@aa_finans'' üzerinden de soru yöneltildi.

Toplantı, aafinans.com'dan canlı olarak yayınlandı.