BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.442,43
HABER /  GÜNCEL

TNTnin altında o çıktı

Düzenekteki SİM kart defalarca aranmış. Karşı taraftan ikinci adam çıktı.

Abone ol

Bombayı infilak ettirmek amacıyla kurulan cep telefonlu düzenekteki sim karttan, bir uydu telefonunun defalarca arandığı tespit edildi. 

GSM şirketleri, kullanılan sim kartlardan biri ile çok sayıda uydu telefonu ile görüşme yapıldığı bilgisini verdi. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın da dahil olduğu soruşturmada istihbarat kaynakları, ellerindeki verileri ortaya koyduklarında, sim karttan PKK'nın 2 numaralı adamının kullandığı uydu telefonu ile çok sayıda görüşme yapıldığı anlaşıldı.

Karşı taraftaki isim terör örgütünün ikinci adamı çıktı: PKK'nın elebaşısı Murat Karayılan'ın yardımcısı Suriyeli Dr. Behoz Erdal kod adlı Fehmen Hüseyin

Savcılık, eylem emrinin PKK'nın 'Halk Savunma Güçleri sorumlusu' Dr. Bahoz kod adlı Fehmen Hüseyin tarafından verildiği kanaatinde. Soruşturmada Kandil Dağı'ndaki kamplarda bombalı sabotaj eğitimi alan özel kuvvetler timinin de saldırı için Kuzey Irak'tan gönderildiği yönünde bilgilere ulaşıldı.

Cep telefonlarının bir önceki sahipleri dün Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirilen telefon sahiplerinin, sorgularının ardından savcılığa çıkarılması bekleniyor.

'Minibüs' soruşturmasında 2 gözaltı daha

Ankara'da bir otoparkta ele geçirilen bomba yüklü minibüsle ilgili yapılan soruşturmada 2 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Gazi Üniversitesi'nden iki yıl önce atılan A.Ö. ve M.B isimli kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

Kaynak: ZAMAN