BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.464,19
HABER /  GÜNCEL

TMSF Uzan'ı fena fırçaladı

TMSF ile Cem Uzan arasındaki 'tartışma' karşılıklı mektuplaşmalarla sürüyor. Cem Uzan'ın sunduğu teklifleri 'anlaşılmaz' bulan TMSF Başkanı bakın ne cevap verdi?

Abone ol

TMSF'nin İmarbank operasyonu kapsamında Uzanlar'a ait şirketlere el koymasının ardından başlayan TMSF ile Cem Uzan arasındaki, 'tartışma' karşılıklı mektuplaşmalarla sürüyor. TMSF'ye, şirketlere el konulmasının ardından 8 ayrı teklif sunan Cem Uzan, tekliflere yanıt verilmemesi üzerine 8 Ağustos 2005 tarihinde, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'e bir mektup göndererek, satış işlemlerinde yardım önerisi götürmüştü. Cem Uzan, söz konusu mektubunda, TMSF'nin el koyduğu şirketlerle ilgili bazı iddialarda bulunmuş, ihale şartnamelerinin kendisine de gönderilmesini istemişti. TMSF, 2 Eylül 2005 tarihinde Uzan'a gönderdiği mektupta ise söz konusu şartnamelerin Resmi Gazete'den takip edilebileceğini vurguladı.

KABUL EDİLEMEZ

Mektupta, Cem Uzan'ın bugüne kadar TMSF'ye sunduğu tekliflerle ilgili de sert yanıt verildi. Tekliflerin, 'objektif, somut ve kabul edilebilir' olmaktan uzak olduğu vurgulanırken, tekliflerin reddedilmesiyle ilgili gerekçeler şöyle sıralandı: 'Protokol teklifinin yalnızca tarafınızdan verilmiş olması, bankanın diğer hakim ortaklarının protokol görüşmelerinde olmaması, görüşmelerde bazı vekillerinizin bu borcu açıkça kabul etmeyeceklerini beyan etmeleri, ödeme teklifinin kamuoyuna yansıtılış biçimi tekliflerinizin iyi niyetten uzak ve tahsil sürecinin uzatılmasına yönelik girişim olduğu kanaati uyandırmıştır. Kaldı ki, Fon'un porotokol yapma hususundaki şartları vekillerinizle yapılan görüşmelerde sözlü olarak bildirilmiş, ancak vekillerinizden ya da tarafınızdan bugüne kadar hiçbir cevap alınamamıştır.'

İLANLAR TEBLİĞ SAYILIR

TMSF'nin mektubunda, Cem Uzan'ın TMSF tarafından el konulan şirketlerin zarar ettiğine ilişkin iddialarına da yanıt verildi. Telsim'in gelirlerinin arttığının vurgulandığı mektupta, 'İki yıl arasındaki gelir farkı Türk Telekom arabağlantı paylarının ödenmemesinden kaynaklanıyor' denildi. Mektupta, Cem Uzan'ın, ihale şartname ve dokümanlarının kendisine de gönderilmesine ilişkin talebine ilişkin, 'Satış ilanlarının Resmi Gazete'de yayınlanması tüm ilgililer (bu arada borçlular) için tebliğ hükmündedir' denilerek, bir anlamda Uzan'ın şartnameleri Resmi Gazete'den takip etmesi istendi.

Haber: Hüseyin Özay
Kaynak: www.aksam.com.tr

IRC