BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TMSF Adabank'ı satılığa çıkardı

TMSF, Adabank hissedarlarına ait olan yüzde 99,99'un üzerindeki hisseyi 90 milyon dolar muhammen bedelle 21 Eylül'de satışa çıkaracak.

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Adabank, Olay Medya ile Toprak Grubu’na ait Toprak Cam ve Toprak Akrilik'i satışa çıkardı. Adabank'ın hissedarlarına ait yüzde 99.99'u aşkın hissenin satışını 90 milyon dolar muhammen bedelle 21 Eylül'de yapacak. 20 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Olay Medyanın ihalesi 10 Ağustos'ta yapılacak. TMSF, Toprak Cam'ın ihalesini 2 Ağustos'ta, Toprak Akrilik Küvet'inkini 3 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

BDDK'nın inceleme ve değerlendirme yetkisi saklı tutulacak. TMSF’nin ticari ve iktisadi bütünlük satışlarıyla ilgili ilanları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre;

Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 90 milyon dolar muhammen bedelle 21 Eylül saat 11.00’da gerçekleştirilecek. İhaleye katılabilmek için 9 milyon dolar teminat yatırılması gerekecek. Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlük, Adabank'ın hissedarlarına ait olan yüzde 99,99647 oranındaki hisselerden oluşacak. Önyeterlilik incelemesi için gerekli belgeler 27 Ağustos saat 17.00'a kadar teslim edilecek. Önyeterliliği geçen katılımcılar, son tekliflerini en geç 20 Eylül saat 17.00'a kadar verilebilecek. Kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek olan ihale, Kurul'un onayı ile sonuçlandırılacak. Kurul’un ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 24 Eylül günü saat 11.00’da yapılacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) inceleme ve değerlendirme yetkisi saklı tutulacak.

OLAY MEDYA 10 AĞUSTOS'TA SATILACAK

Olay Medya Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 20 milyon dolar muhammen bedelle 10 Ağustos saat 11.00’da satışa çıkaracak. İhaleye katılmak için 2 milyon dolar teminat yatırılacak. Tesis ziyareti 12 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında açık tutulacak. Kurul”un ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, 13 Ağustos tarihinde yapılacak.

TOPRAK KUVET AKRİLİK İHALESİ 3 AĞUSTOS'TA

11 milyon 200 bin dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Toprak Cam Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün ihalesi 2 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. İhale, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ihaleye katılabilmek için 1 milyon 200 bin dolar teminatın yatırılması gerekecek. Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek. Kurul en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek. Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 6 Ağustos’ta saat 15.00’da Fon Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tesis ziyareti ise 12-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Toprak Akrilik Küvet Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün ihalesi 4 milyon 400 bin dolar muhammen bedelle, 3 Ağustos saat 14.00’da gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak için 440 bin dolar teminat yatırılması gerekecek. İhale, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek olan ihale, Kurul’un onayı ile sonuçlandırılacak Kurul’un ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 6 Ağustos saat 16.00’da Fon Merkezi’nde yapılacak.