BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cenaze aracındaki PKK bayrağına tepki

PKK'lı teröristin cenazesinin resmi cenaze aracıyla taşınması ve araca pankart asılmasıyla ilgili soruşturma açılıyor.

Abone ol

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Diyarbakır'da çıkan çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lı teröristin cenazesinin resmi cenaze aracıyla taşınması ve araca pankart asılmasıyla ilgili soruşturma açıyor.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, bugün Diyarbakır'da çıkan çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lı teröristin cenazesinin resmi cenaze aracıyla taşınması ve araca pankart asılması konusunda ihmali olanların gerekli cezalarını çekeceğini söyledi.

Olaydan ilk başta haberleri olmadığını daha sonra bilgi sahibi olduklarını belirten Başkan Büyükaslan olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başkan Büyükaslan, "Bugün sabahın erken saatlerde bir vatandaş Alo 180'i arayarak 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde cenazelerinin olduğunu söylemiş. Bizim 24 saat hizmet veren cenaze aracımız, hemen hastanenin oraya giderek cenazeyi almış. Cenaze aracı şoförü olayı önce anlayamamış. Farkına vardığında ise 2 bin kişilik kalabalık buna müsaade etmemiş. Pankart da zaten o sırada cenaze aracına asılmış. Arkadaşımız orada çaresiz kalmış." dedi.

Olayla ilgili derhal soruşturma başlattığını aktaran Başkan Büyükaslan, "Ben olayı duyar duymaz hemen adli ve idari soruşturma başlattım. Bu konuda kimin ihmali varsa hepsi cezasını en şiddetli bir şekilde çekecek. Adıyaman'ın adı böyle şeylerle anıldığı için çok üzgünüm. Olmaması gereken bir olaydı. Burada basına da çok iş düşüyor. Sonuçta bu memleket meselesi. Bunlara daha hassas olmamız lazım."

OLAY

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bulunan Bağdere Karakolu'na 21 Haziran günü düzenlenen terörist saldırıda ölü ele geçirilen terörist Rıza Güven (26), memleketi Adıyaman'da bugün toprağa verildi. PKK teröristin cenazesini taşıyan Adıyaman Belediyesi'ne ait resmi cenaze aracına asılan yasa dışı pankart dikkat çekmişti.

Gece geç saatlerde Adıyaman'a getirilerek 82. Yıl Devlet Hastanesi morguna kaldırılan PKK'lı Rıza Güven'in cenazesi, sabahın erken saatlerinde yakınları tarafından morgdan alındı. PKK ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan grup daha sonra cenazeyi resmi cenaze aracına taşıdı. PKK'lı Güven'in tabutunu taşıyan cenaze aracının önüne yasa dışı pankart asılmıştı.