BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmenler Platformundan eylem

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyeleri, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) kaldırılması istemiyle eylem yaptı

Abone ol

Sakarya Caddesi'nde toplanan platform üyeleri, ''Okuluma öğretmen, öğretmenime güvenceli kadro istiyorum'', ''327 bin işsiz öğretmen atama bekliyor'' yazılı pankartlar taşıyarak, çeşitli sloganlar attı.

Platform sözcüsü Serkant Subaşı, yaptığı açıklamada, KPSS'nin geçerliliği ve güvenirliğinin kalmadığını iddia etti.

Bu sınavın kaldırılmasını istediklerini belirten Subaşı, ''Mesleğini yapabilmesinin önündeki en büyük engel olan KPSS'nin yol açtığı psikolojik çöküntüye dayanamayarak hayatlarına son veren gençleri hatırlatmak için toplandık'' dedi.

KPSS'nin ''piyasalaştığını ve gençlerin hayalleriyle birlikte ceplerini de sömürmeye başlayan bir sektör haline geldiğini'' öne süren Subaşı, ''Sınav dediniz kazandık, hepimiz üniversitelere gidip mezun olduk. Tüm bunlardan sonra ekmeğimizi istediğimizde bize tekrar dershanelerin ve sınavların yolunu gösteriyorsunuz'' diye konuştu.

Ağustos ayında meydanlara çıkacaklarını bildiren Subaşı, ''KPSS'nin geçersizliği ve üzerimizde yarattığı yıkıcı etkileri her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz. Şu anki sistem hiçbir zaman devam etmeyecek. Bizleri açlığa, yokluğa terk etmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz'' dedi.