BIST 10.404
DOLAR 32,30
EURO 35,06
ALTIN 2.399,10
HABER /  GÜNCEL

Tıp dünyasından kadınlara müjde

Tıp dünyasından kadınlara müjde. İngiltere'de geliştirilen kalem boyutunda bir cihazla, rahim ağzı kanserini anında tespit etmek mümkün olacak.

Abone ol

İngiltere'de geliştirilen kalem boyutunda bir cihazla, rahim ağzı kanserini anında tespit etmek mümkün olacak. Sheffield Eğitim Hastanesi doktorları tarafından geliştirilen cihaz, içerdiği elektrotlarla hücrelere elektrik akımı gönderiyor. Bu yöntemle de anomaliler tespit ediliyor.

Kolay ve hızlı çözüm

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre yeni buluş, smear (simir) gibi mevcut rahim ağzı kanseri testlerinin yerini alabilecek. Cihaz sayesinde rahatsızlıklar beklemeye gerek kalmadan daha kolay ve hızlı şekilde teşhis edilecek. Dolayısıyla tedaviye hemen başlanabilecek. Sheffield Hastanesi doktorları 1997 yılından beri bu proje üzerinde çalışıyordu. Araştırmada 400 kadın, cihazın verdiği sonuçların güvenilirliği ve hassasiyetinin anlaşılabilmesi için denek olarak kullanıldı. Araştırma ekibinin başkanı John Tidy, yeni teknolojinin güvenli sonuç verdiğinin anlaşılmasının ardından yaygın olarak kullanılmaya başlanabileceğini söyledi. DIŞ HABERLER SERVİSİ

MEME KANSERİNE KARŞI BALIK VE FINDIK

ABD'li bilim adamları, hamilelik döneminde balık ve fındık yiyen kadınların çocuklarında meme kanseri riskinin azaldığını ortaya koydu. Lousiana Üniversitesi'nden Elaine Harman, dişi fareler üzerinde yaptıkları deneylerde, yüksek miktarda yağlı balıklarda bulunan Omega 3 yağ asidi, soya fasulyesi ve fındıkla beslenen farelerin bebeklerinde daha az meme kanserine rastlandığını açıkladı.