BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

TİM Zarrab'dan o ödülü geri almak istiyor! Ama nasıl olacak?

Reza Zarrab'a 2015 yılında 'yılın ihracatçısı' ödülü veren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), o ödülü geri almak istiyor. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi "Geri almak istiyoruz ama nasıl alacağız bilmiyorum" dedi.

Abone ol

ABD'de sanık iken tanık olup itiraflara başlayan ve hayali ihracat yaptığını da anlatan Reza Zarrab'a 2015 yılında verilen "ihracat ödülü" ile ilgili olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi harekete geçti. Ödülü Zarrab'dan geri almak isteyen Büyükekşi, "Nasıl alacağız bilmiyorum" dedi. 

TİM Başkanı Büyükekşi ile görüşen Habertürk yazarı Fatih Altaylı, o görüşmeyi şöyle özetledi: "Bir ara Sevgili Büyükekşi’ye TİM’in Reza Zarrab’a verdiği ödülü hatırlatıp, 'Başkan bu alçaktan bu ödülü geri almayı düşünmüyor musunuz?' diye sordum. Ellerini iki yana açtı ve 'Nasıl alacağız ben de bilmiyorum' dedi." 

O ÖDÜL NASIL VERİLDİ?

Büyükekşi Reza Zarrab'a o ödülü nasıl verdiklerini ise şöyle anlattı:

- Bizimki güzellik yarışması gibi değil. Zevkimize göre vermiyoruz ödülleri. Ortada sayılar ve sayılara göre kazananlar oluyor. Biz kazananın kimliğini bile bilmiyoruz. Her sektör en çok ihracat yapanı bildiriyor, biz de ödüllendiriyoruz. Bu da daha önce kendi sektöründe zaten ödül almış. Bize de şirketi bildirildi.

TÖRENE GELME DEDİK AMA ÇIKAGELDİ!

- Biz şirketi bilmiyoruz. Sonra şirketin Zarrab’a ait olduğunu öğrendik ve haber yolladık. ‘Kendisi gelmesin, genel müdürünü yollasın’ dedik. Ama gel gör ki, kendi çıkageldi.

- Biz o zaman bile rahatsız olmuştuk bundan, hatta sizin gazete de bunu haber yapmıştı. Yapacak bir şey de yoktu. Devletin resmi kayıtlarına göre kendi kategorisinde en büyük ihracatçıydı.