BIST 10.107
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.425,00
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Tiksinti duyabilen kadın robot

Bu Japonlar'dan korkulur doğrusu. Kimilerinin ürkerek baktığı robotlar, onlar için oyuncak değil birer eğitim gönüllüsü.

Abone ol

İNTERNETHABER-  İşi abartan Japon bilim adamları robotları çekici hale gele getirdikleri gibi bilgi deposuna çevirmeyi de başardılar.

Çocuklar onlara emanet. Robotlar artık okullarda öğretmenlik yapıyor.. Kontrolden çıkmadıkları sürece öğrencilerin dayak yeme tehlikesi söz konusu değil...

Saya adındaki robot bizler gibi gülüyor, kızıyor hatta ve hatta tiksinti bile duyabiliyor. Japonya biilim kurgu filmleri gerçeğe dönüştürdü. Canlı olmasa da canlıdan hiçbir farkı yok. İnsanın içini ürperten bir bakışı var.

Tokyo Bilim Üniversitesi tarafından geliştirilen Saya adındaki insansı kadın robot, Kudan İlkokulunda 10 yaşındaki öğrencilerin bilim ve teknoloji dersine girdi.

'DÜNYA NEREYE GİDİYOR'UN CEVABINI JAPONLAR İŞTE BU RESİMLERLE VERDİ. FOTOĞRAFLAR HABERİN DEVAMINDA

[PAGE]

  

Sizden hiçbir farkı yok. Tiksinti bile duyabiliyor. Kızıyor kaşlarını çatıyor. Derste öğrencilerin sorularını yanıtlıyor. Çünkü kendisi bir öğretmen..

[PAGE]

  

Başka bir dünyayı yaşayan Japonlar artık ne yapacağını şaşırdı. Eğitim işini de robotlara havale ettiler.

[PAGE]

  

Öğretmen adaylarının boşta gezdiği Türk meslektaşları sanırız bu robotu hiç sevmeyecek. Çünkü verilen işi gayet iyi yaptı.  

[PAGE]

  

Japonların geliştirdiği robot öğretmen, Tokyo'da ilk dersini verdi.

[PAGE]

  

Mümkün olduğunca insana benzemesi için çalışılan kahverengi saçlı, pembe dudaklı robotun üzerinde kıyafet bulunuyor.

[PAGE]

  

Kaşını kaldırmaktan gülümsemeye kadar bir dizi yüz mimiğini yapabiliyor.

[PAGE]

  

Robotun yüzü, 6 temel hissiyatı ifade edebilecek şekilde programlandı; şaşırma, korku, kızgınlık, mutluluk, üzüntü ve tiksinti.

[PAGE]

  

Saya'nın yaratıcısı Prof. Hiroşi Kobayaşi, esas amacının teknolojiyi çocuklara sevdirmek olduğunu, ancak robotun ileride öğretmen açığını kapatmada da kullanılabileceğini söyledi.

[PAGE]

  

Saya, 5 sene önce Japon şirketlerinde resepsiyon memuru olarak çalıştırılmak üzere geliştirilmişti, ancak daha sonra öğretmen olarak programlandı