BIST 10.159
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.403,38
HABER /  SPOR

Tiganadan basına tepki

Tigana, Club Brugge maçıyla ilgili hakkında yapılan haberler için basına tepki gösterdi.

Abone ol

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Club Brugge maçı için düzenlediği basın toplantısında, hakkında yapılan asılsız haberler için basına tepki gösterip, bu karşılaşmayla ilgili konuşmadı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki toplantıya avukatı Özgür Aşık ile birlikte gelen Tigana, bundan sonra kendisini rencide edenlerle avukatının muhatap olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Buraya avukatımla gelmemin iki sebebi var. Birinci sebep kulübün internet sitesinden bilgi veremedik. Çünkü izin alamadık. İkinci neden ise Lig TV'deki kişi benim Delgado transferinde bulunduğumu söyledi. Umarım araştırmasının sonuna kadar gidecektir ve özür dileyecektir. Burada bulunduğum sürece hiçbir transferle ilgilenmedim. Sadece futbolla ilgileniyorum. Bulunduğum durumda statta, havalimanında, dışarıda hakarete uğruyorum ve kimse futboldan bahsetmiyor."

Bundan sonra kendisi hakkında asılsız haberler yapanlarla avukatının ilgileneceğini anlatan Tigana, "Hiçbir vergi cezam olmadı. Bana dürüstlük konusunda ders vermek isteyenler, somut belgeler ve ispatlarla gelmelidir. Ben buraya geldim, çünkü Türkiye'yi ve futbolu çok seviyorum. Başka beyanatım olmayacaktır. Maç üzerine konsantre olacağız. Yarın önemli bir maçımız var. Bu beyanı yapmamın tek sebebi, oyuncularımın ve teknik ekibimin rahatsız olmasıdır" şeklinde konuştu.

Hiçbir soruya cevap vermeyen Tigana, konuşmasının ardından tesislere gitti.

Tigana'dan önce söz alan Avukat Özgür Aşık ise basında son zamanlarda çıkan asılsız haberlerle ilgili başlattıkları hukuki işlemlerle ilgili bilgi vereceğini belirterek, "Birkaç hafta önce bir gazeteci arkadaşa açtığımız davada, suç duyurusu savcılık tarafından kabul edilmiştir. İddianamesi asliye ceza mahkemesine sevk edilmiştir ve dün itibariyle başlamıştır. Ceza davası ile birlikte tazminat davası açılacaktır ve tazminatın tamamı Tigana tarafından belirlenecek bir vakfa bağışlanacaktır" diye konuştu.