BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,86
ALTIN 2.485,33
HABER /  GÜNCEL

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Gümrükte rekor esrar yakalandı

TİCARET Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Edirne İpsala Sınır Kapısı'nda yapılan operasyonda soya fasulyesi yüklü TIR'da 1,5 ton esrar ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Soya fasulyesi yüklü, aynı firmaya ait iki TIR, Türkiye'ye giriş yapmak üzere art arda İpsala Sınır Kapısı'na geldi. İlk TIR'ın işlemlerinin tamamlanması ardından sürücüsü Arnavut uyruklu olan ikinci TIR, Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbarat ve saha çalışmaları sonucu x-ray taramasına sevk edildi. Kontrolde şüpheli yoğunluk farkları görülen TIR'da fiziki arama yapılmasına karar verildi.

REKOR UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
Narkotik dedektör köpeğinin de kullanıldığı detaylı aramada, soya fasulyesi çuvallarının arasına gizlenmiş, yasal yükle aynı fiziki özelliklere sahip, her biri 10 kilogramlık 152 çuval içerisinde toplam 1 ton 524 kilogram esrar ele geçirildi.

40 MİLYON LİRA DEĞERİNDE
Operasyonda el konulan esrarın, Ticaret Bakanlığı'nca gümrüklerde tek seferde ele geçirilen en yüksek uyuşturucu olduğu belirtildi. Ele geçirilen esrarın değerinin yaklaşık 40 milyon lira olduğu belirtildi. Yapılan araştırmada, ilk TIR'ın tamamen yasal yükle öncü araç olarak sınır kapısına gönderildiği, bu aracın işlemlerinin beklemeden sorunsuzca tamamlanması üzerine esrar yüklü ikinci TIR'ın arkadan gönderildiği anlaşıldı.

3 KİŞİ GÖZALTINDA
Savcılık talimatı ile uyuşturucu kaçakçılığını gerçekleştiren şebekenin İstanbul ve yurt dışındaki diğer bağlantılarının tespit edilmesi amacıyla kontrollü teslimat kararı alındı. Diğer kolluk birimlerinin de katkısıyla gizlilik kararıyla yürütülen soruşturma Ticaret Bakanlığı Komuta Kontrol Merkezi'nden de takip edildi. Olayla ilgili TIR şoförü ve şebekenin İstanbul'daki elemanları da dahil toplam 3 kişi gözaltına alındı.