BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.435,66
HABER /  EKONOMİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: 102 bin güvensiz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2018'in 9 ayında 102 bin 141 ürün partisi denetlendiğini ve bunların yüzde 19'unun güvensiz ve uygunsuz bulunduğunu söyledi.

Abone ol

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Piyasa Gözetimi, Denetimi ve Ürün Güvenliği Değerlendirme Kurulu Toplantısı"nda konuştu.

Piyasa gözetimi, denetimi ve ürün güvenliğine ilişkin verilerin aylık periyotlar halinde paylaşılmasına ilişkin çalışmalar yürüttüklerini belirten Pekcan, şu şekilde konuştu: 

"Ürün güvenliği günlük hayatta hepimizi ilgilendiren bir konu. Her birimiz bir fert olarak, bir anne olarak, bir baba olarak bu ürünleri kullanıyoruz, çocuklarımıza alıyoruz. Ürünlerin tehlike arz etmemesi, ilgili standartlara uygun üretilmesi bizler için son derece önemli. Vatandaşlarımızı bu risklere karşı korumak kamu otoriteleri olarak bizim en önemli görevlerimizden." 

Piyasada adil rekabet
Piyasada işletmeler için adil rekabet ortamının tesisine de katkıda bulunduklarına işaret eden Pekcan, Türkiye'de güvenli ürünler kullanılmasını sağlamak açısından piyasa gözetimi ve denetiminin güçlendirilmesinin önemli bir adım olduğunu dile getirdi. 

Konu ile ilgili yeni bir mevzuat üzerinde çalıştıklarını belirten Pekcan taslak yasalaştığında, elektronik ticaret kanallarıyla satılan ürünlere ilişkin daha etkin denetimler gerçekleştirebileceklerini belirterek, güvensiz ürünün sebep olduğu ölüm ve yaralanmalarla yol açtığı zararlardan imalatçı veya ithalatçının zarar görene karşı sorumlu olacağını söyledi.

Yurt dışında Türk malı imajının önemini de dikkate aldıklarını vurgulayan Pekcan, ihraç edilecek ürünlerle ilgili bu doğrultuda önlemler alındığını bildirdi.

İthal ürünler denetlenecek
Pekcan, ürünlerin ithalat yoluyla Türkiye piyasasına girmeden önce Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS) ile denetime tabi tutulduğunu belirterek, "İthalat denetimlerinin yanı sıra, piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri kapsamında 2018'in 9 ayında 102 bin 141 ürün partisi denetlendi, bunların yüzde 19'u güvensiz ve uygunsuz bulundu." bilgisini paylaştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Mersinli teyzeden hırsıza çekpaslı müdahale hırsız bakın ne yaptı
Foto Galeri Mersinli teyzeden hırsıza çekpaslı müdahale hırsız bakın ne yaptı Galeriye Gözat