BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,83
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

TFF kararını verdi: Galatasaray'dan maç saati açıklaması!

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

Galatasaray Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakasının daha erken bir saatte oynanması talebinin reddedildiğini açıkladı. Maç saatinde meteoroloji verilerine göre Erzurum'da sağanak kar yağışının olması ve havanın eksi 12 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Abone ol

Sarı kırmızılı kulübün, 3 Mart Pazar günü saat 19.00'da oynanacak müsabakanın bu saatlerde Erzurum'daki hava sıcaklığının düşmesi sebebiyle daha erken bir saatte oynanması talebinin ev sahibi takım ve yayıncı kuruluşun olumsuz görüşleri gerekçesiyle reddedildiği kaydedildi.

Galatasaray Kulübü'nün açıklamasında, "Bilindiği üzere, 3 Mart 2019 Pazar günü saat 19:00 da oynanacak olan BB Erzurumspor - Galatasaray maçı için, gerek TFF gerekse yayıncı kuruluş nezdinde maçın daha uygun meteorolojik, saha ve fiziki koşullarda oynanabilmesi ve gündüz saatlerine alınması konusunda, maç saatinin ilan edildiği ilk günden itibaren başvuruda ve müteaddid görüşmelerde bulunduk. Bu çerçevede, sporcu sağlığını ön plana alarak, maçın daha adil ve eşit şartlarda oynanması için 13:30 ya da 16:00 gibi uygun bir saate alınması yönünde yaptığımız yazılı talebimize karşı; yayıncı kuruluş ve ev sahibi takımın olumsuz görüşleri gerekçesiyle, daha önce ilan edilen gün ve saatte oynanacağı TFF tarafından Kulübümüze bildirilmiştir" denildi.

Maç -12 derecede oynanacak

19:00 olarak açıklanan maç saatinde meteoroloji verilerine göre Erzurum'da sağanak kar yağışının olması ve havanın eksi 12 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Galatasaray bu nedenle mücadelenin 19:00'da değil de gündüz saatlerinde oynanmasını talep etmişti.

Ekim ayından beri 13.30'da oynanıyor

Galatasaray taraftarı deplasmanda oynanacak olan Erzurumspor maçının saati nedeniyle TFF'yi eleştirdi. Sosyal medya üzerinden TFF'ye yüklenen taraftarlar, BB Erzurumspor'un ekim ayından bu yana maçlarını gündüz oynadığının altını çizdi. İşte Galatasaray'ın taraftar grubu ultrAslan'ın o paylaşımı...