BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.424,28
HABER /  GÜNCEL

THY yolcusuna ayrı kapı

Türk Hava Yolları, müşterilerinin kuyrukta çile çekmesini önlemek için bilet ve uçağa geçiş işlemlerinin ayrı bir kapıdan yapılmasını istedi

Abone ol

Özel havayolu şirketleri ile rekabet edebilmek için müşterilerine farklı hizmetler sunma gayreti içine giren THY, havalimanlarında müşterilerine ayrıcalık istedi. THY, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden (DHMİ), İstanbul Atatürk Havalimanı'nda müşterilerinin ayrı bir kapıdan giriş yapmasını ve farklı bir bölümden geçerek uçağa alınmasını istedi.

TADİLAT YAPILSIN

THY'nin başvurusunda, "İç ve Dış Hatlar'daki yolcu girişleri yanına THY yolcuları için özel giriş kapıları açmak istiyoruz. Bizim yolcularımız buradan alınsın. Bagaj ve güvenlik kontrolleri buralara konulacak X-Ray'lerden yapılsın. Yolcularımızın yoğunluktan etkilenmemesini ve uzun kuyruklarda beklememesini istiyoruz. Kontrolleri yapılacak yolcularımız doğrudan bagaj ve uçuş işlemlerini yaptırıp arındırılmış bölgeye alınsın" denildi. THY, bunun için Atatürk Hava Limanı'nda tadilata gidilmesi talebinde de bulundu.

DHMİ, müracaatın “güvenlik boyutunun” incelenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. İçişleri Bakanlığı'nın ise diğer havayolu şirketleri ile THY arasında "haksız rekabete yol açacağı" gerekçesiyle talebe olumsuz yaklaştığı öğrenildi.

Kaynak: www.bugun.com.tr