BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

THY uçağında acil durum: Saatlerce tur attı!

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Montreal seferini yapan uçağında kalkıştan kısa bir süre sonra yolculardan birinin rahatsızlanması üzerine uçak İstanbul’a geri dönme kararı aldı. Uçak, hasta yolcusu için 75 bin TL’lik yakıt tüketti.

Abone ol

İstanbul-Montreal seferini yapan Türk Hava Yolları uçağında kalkıştan kısa bir süre sonra yolculardan birinin rahatsızlanması üzerine İstanbul’a geri dönme kararı alındı. Marmara Denizi üzerinde tur atarak 75 bin TL’lik yakıt harcayan uçak, uygun iniş ağırlığına ulaşınca Atatürk Havalimanı’na iniş gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre, Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Kanada’nın Montreal şehrine gitmek üzere 253 yolcusuyla saat 15.33’te Atatürk Havalimanı’ndan kalkan TK35 sefer sayılı Airbus A330 tipi tarifeli uçağında kalkıştan kısa bir süre sonra yolculardan biri rahatsızlandı. Epilepsi rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen 16 yaşındaki yolcunun kalkıştan bir süre sonra baygınlık geçirmesi üzerine, uçakta bulunan bir doktor müdahalede bulundu. Uçağın pilotu ise kalktığı meydan olan Atatürk Havalimanı’na dönme kararı aldı.

75 BİN LİRALIK YAKIT HARCADI

Geniş gövdeli uçak iniş ağırlığına gelmesi için fazla yakıtını harcamak adına 7 saat 20 dakika Marmara üzerinde tur attı. Saatte 6 ton yakıt tüketen THY uçağı hasta yolcudan dolayı geri dönmek adına yaklaşık 75 bin TL’lik yakıt harcadı.

YOLCUNUN SAĞLIK DURUMU İYİ

Saat 15:32’de Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapan 257 yolcunun içinde bulunduğu uçak defalarca havada tur atması sonrası saat 22:55’de indi.

Rahatsızlanan yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.