BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

THY içki içen yolcuya kelepçe taktı

THY’de Başkan Hamdi Topçu uçakta içki içmek isteyenlerin ısrarını anlamadıklarını söyleyerek çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

Yeniden tasarlanan kapalı hostes kıyafetlerinden sonra içki yasağıyla gündeme oturan THY için Başkan Hamdi Topçu'dan çarpıcı açıklamalar geldi. THY'nin içkili olduğu için taşkınlık çıkaran 28 yolcuya kelepçe taktığını açıkladı.

Milliyet'ten Eylem Türk'e konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Tasarımlar içinden onay görmemiş bir görüntünün aşırılarak, izinsiz servis edilmesi hiç ahlaklı değil. Bir damla suda fırtına koparıldı. İyi niyet aramak mümkün değil” dedi.

Topçu, içki yasağına ilişkin olarak da, şunları söyledi: “Uçaklarda güvenlik anonsu yapılır. Alkollü bir yolcunun uçuş güveniliği konusunda talimatları ne kadar yerine getirebilir konusu dünyada da tartışılıyor. 2012’de 28 alkollü yolcu, diğer yolcularımızı rahatsız etmiş, taşkınlık çıkarmış ve uçuş güvenliğini aksatmış. Bu yolculara kelepçe takmışız. Zaten iç hatlarda en uzun uçuş süresi 1.5 saat. İlla uçakta içeceğim ısrarı nedir?”

Topçu, THY’deki grev kararından, yeni destinasyonlara ve yatırım hedeflerine sorularımızı yanıtladı.

Uçakta içki yasağı ve THY’nin yeni personel kıyafetleri son dönemde eleştirilere neden oldu? THY bu durumdan nasıl etkileniyor?

Bu konularda art niyetli davranıldığını düşünüyoruz. Kıyafet konusunda henüz bir karar verilmeden, tasarımlar içinden onay görmemiş bir görüntünün aşırılarak, izinsiz servis edilmesi hiç ahlaklı değil. Bir damla suda fırtına koparıldı. İyi niyet aramak mümkün değil. Gelelim içki yasağına...

Medine’ye sefer alamıyorduk içki servisi yaptığımız için. Mesela Moritanya, İran ve Libya’da da bu böyle. Toplamda 8 ülke seferlerinde içki servisimiz yok.

Uçaklarda güvenlik anonsu yapılır. Alkollü bir yolcunun uçuş güveniliği konusunda talimatları ne kadar yerine getirebilir konusu dünyada da tartışılıyor. Mesela Rusya’da... 2012 yılında 28 alkollü yolcu, diğer yolcularımızı rahatsız etmiş, taşkınlık çıkarmış ve uçuş güvenliğini aksatmış. Bu yolculara kelepçe takmışız. Uçuş güvenliği ve konforu açısından bunlar uygun şeyler değil.
Zaten iç hatlarda en uzun uçuş süresi 1.5 saat. İlla uçakta içeceğim ısrarı nedir?