BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ulusalcılar CHP'ye yüklendi!

Ulusalcılar toplanarak CHP'yi eleştirerekyeni kararlar aldı.

Abone ol

Türkiye'nin demokratikleşmesi ve askeri vesayetin kırılması yönünde atılan adımlara muhalefet eden Ulusalcılar Ankara'da, Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un başkanlığında toplandı.

CHP'nin ağır topları Kamer Genç, Canan Arıtman, Kemal Anadol ve Hakkı Süha Okay'ın hazır bulunduğu toplantıya, Ümit Kocasakal, Yaşar Okuyan, Kemal Alemdaroğlu, Yekta Göngör Özden Ataol Behramoğlu gibi isimler katıldı.

Milli Merkez Kurultayı isimli bir oluşumun kurulduğu toplantıda TSK'yı hedef alan sloganlar dikkat çekti. 'Türk'de biziz Kürt de biziz hepimiz Türk milletiyiz' pankartları açıldığı kongrede İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Levent Kırca ve TGB Almanya Başkanı Beyhan Yıldırım'ın mesajları okundu.

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal da, kurultaydaki konuşmasında İsim vermeden CHP'ye yüklendi. Kocasakal, 'Gün birlik günüdür. Gün bir didişme günü değil. Bu bir uyarıdır. Aklınızı başınıza alın özünüze dönün. İç çatışmalarınız bizi zerre kadar ilgilendirmez. Bu iç çekişmenizi bırakın özünüze dönün gereğini yapın. Yoksa bu millet gereğini yapacak' ifadeleri kullandı.