BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,48
HABER /  GÜNCEL

THY bilanço uğruna TL'yi terketti

THY, 'bilançomu bozuyor' diyerek TL'yi bırakıp dolara geçme kararı aldı...

Abone ol

Türkiye'nin milli havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY) Türk Lirası'nın bilançosuna negatif etki yaptığını öne sürerek, TL'den ABD dolarına geçme karar aldı.

Dün THY tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada, THY'nin geçerli para biriminin 1 Ocak 2011'den başlamak üzere ABD Doları'na çevrilmesine 1 Ocak-31 Aralık 2011 dönemine ait mali tabloların geçerli para biriminin ABD Doları olarak düzenlenerek İMKB'ye gönderilmesine karar verildiği bildirildi.

THY, şirketin gelirlerinin yüzde 84'ünün dış hatlardaki uçuşlardan geldiğine işaret ederken, giderlerinin ise dolar ve Euro olduğuna dikkat çekti. THY'den yapılan açıklamada, "2011'de TL karşısında ABD doları yüzde 22, Euro ise yüzde 19 değer kazandı. Bu durum, TL olarak takip edilen maddi duran varlıklar ile döviz olarak takip edilen finansal kiralama borçları arasında dengesizlik oluşmasına ve geçerli para biriminin TL olarak devam ettiği durumda mali tablolarda gerçekçi olmayan kur farklarının oluşmasına yol açmakta" denildi.

ERDOĞAN UÇAKTA GÖRÜNTÜLÜ KONUŞTU

Başbakan Tayyip Erdoğan, Çin'den dönerken THY uçağındaki kablosuz internet uygulamasından yararlanarak Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'la görüntülü görüşme yaptı. Erdoğan, "THY'nin dünya devleri arasında yer almasından mutluluk duyuyorum" dedi.