BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Milyonluk yalı sonunda hazineye kaldı

Milyonluk yalısından ölümü beklemek isteyen yaşlı adamın başına gelmeyen kalmadı

Abone ol

Hayattaki tek yakını, kız kardeşi Hayriye Şima'yı 13 yıl önce kaybeden 86 yaşındaki yüksek mimar Mehmet Ali Barman'ın en büyük arzusu ömrünün kalan bölümünü İstanbul Kireçburnu'ndaki yalısında yalnız geçirmemekti.

Ancak bu isteği başına gelmedik dert bırakmadı.

İPTAL DAVASI AÇILDI

Boğaz manzaralı 2 milyon TL değer biçilen yalısı, banka hesapları ve emekli maaşı nedeniyle çevresindeki kötü niyetli kişilerin hedefi haline gelen Barman, mahkemenin "demans" (bunama) gerekçesiyle aldığı 3 ayrı vesayet kararını kaldırıp evlenebilmek için iki yıl mücadele etti. Sonunda mahkeme, Adli Tıp Kurumu'nun raporu doğrultusunda "müşavir" (yasal danışman) atanmasına karar verdi. Bu kararla Barman da 15 Mart 2008'de, İstanbul Adliyesi'nde yazı işleri müdürü olarak görev yapan ve kendisinden 27 yaş küçük olan Nesrin Özben ile nikâh masasına oturdu.

Ancak Hazine vekili avukat Aynur Bulutçu, nikâhtan dört ay sonra evliliğin iptali için dava açtı. Medeni Kanun'un 145/2. maddesi gereğince "eşlerden birinin evlenme sırasında sürekli bir sebeple ayırt etme gücünden yoksun olması halinde" evliliğin 'mutlak butlan' (geçersiz) olduğunu belirten Bulutçu, Barman'ın evliliğinin iptalini istedi. Sarıyer Aile Mahkemesi, evliliğin iptaline karar verdi.

YARGITAY NOKTAYI KOYDU

Evliliği iptal edilen Mehmet Ali Barman, huzurevine yerleştirildi. 86 yaşındaki Barman, geçtiğimiz mart ayında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Barman'ın ölümünün ardından milyonluk yalısı ve banka hesaplarının kime kalacağı merakla beklenirken son noktayı Yargıtay koydu. Yargıtay, evlendiği sırada akli melekelerinin yerinde olmadığı gerekçesiyle Barman'ın yaptığı evliliğin iptali kararını onadı. Böylece Nesrin Özben, eşinin mirasından mahrum kalmış oldu. Milyonluk miras Hazine'ye kaldı