BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  DÜNYA

Sığınma kampını yerinde görecek

Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşü, ülkelerindeki şiddetten kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelileri ziyaret edecek.

Abone ol

Suriye için diplomasi trafiğine hız veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konteyner ve çadır kentleri yerinde görecek.

Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşü, ülkelerindeki şiddetten kaçan Suriyelileri Hatay ve Kilis'te ziyaret edecek. Erdoğan'ın, uluslararası camianın dikkatini bölgeye çekerken, Suriye halkına da 'Yanınızdayız' mesajı vereceği belirtiliyor. Erdoğan, daha önce kampları görmek istediğini belirtmiş ancak tarih vermemişti. Ziyaretin, gelecek hafta gerçekleşmesi öngörülüyor. Başbakan'ın, geçen sonbaharda yapması beklenen ziyaret, ameliyatı araya girince ertelenmişti.

İKİ GÜNDE 125 SURİYELİ DAHA GELDİ

Öte yandan sınıra yakın noktalarda barındırılan Suriyelilerin sayısı, dün itibarıyla 24 bin 319'a ulaştı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, iki gün içinde 125 Suriyeli daha Türkiye'ye geçti. Halen Hatay'da 7 bin 326, Gaziantep'te 6 bin 116, Kilis'te 9 bin 213 ve Şanlıurfa'da (Ceylanpınar) bin 598 Suriye vatandaşı kalıyor. Hastanelerdeki 66 kişiyle birlikte toplam rakam 24 bin 319'u buluyor.

Programını, 11 bin feet yükseklikte yaptı

Başbakan Erdoğan, dünkü programını, Çin dönüşü 11 bin feet yükseklikte yaptı. Şanghay'dan havalandıktan sonra uçaktaki wi-fi hizmetini kullanarak internet üzerinden Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'la konuşan Erdoğan, hem Bangladeş Başbakanı'yla görüşme programının detaylarını sordu hem de Suudi Arabistan ziyaretiyle ilgili bilgileri aldı. THY'nin kablosuz internet hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, 'Böyle bir fırsatı yakaladığımız için çok mutluyum' dedi. Dün akşam saatlerinde Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina'yla görüşen Erdoğan, ardından da Suudi Arabistan'a gitti.