BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56
HABER /  EKONOMİ

The Marmara'dan 4 yeni otel projesi

Türk sermayeli turizm grubu The Marmara, 3'ü İstanbul'da 1'i de New York'ta olmak üzere 4 yeni otel yapmayı planlıyor

Abone ol

The Marmara Collection İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, turizm grubunun değişimini, 2012 yılı beklentileri ve yeni yatırım planlarını aktarmak amacıyla düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 20. yılını kutlayan The Marmara'da hem otel grubunun mülk sahibi hem de işletmecisi olduklarını ve bunun Türk otelciliğini dünya piyasalarında ulusal marka olarak ön plana çıkarmak adına çok önemli olduğunu söyledi.

THE MARMARA'NIN ADI VE LOGOSU DEĞİŞTİ

Öztürk, 3 fazdan oluşan renovasyon projesi kapsamında ilk fazda otelin dış cephesi, giriş katı, lobisi, restoranı ve toplantı salonlarının yenilendiğini, ikinci fazın ise giriş katta yer alan balo salonunun yenilenme çalışmasıyla birlikte başladığını, ekim ayı içinde Çikolata Dükkanı'nın açılacağını, şubatta Panorama Restoranın yenileneceğini, yılbaşından sonra da 3. faz çalışmaları kapsamında odaların yenileceğini ve çalışmaların 2012 yılında tamamlanacağını kaydetti.

Otelde çok değişik yorumlarla Türk kültürünü yansıtmaya çalıştıklarını, halılar, kapıdaki danteller ve tavanlardaki püsküllerin Osmanlı kültüründen esinlenildiğini, otel girişindeki derviş heykelinin kapı döndüğü zaman döneceğini anlatan Öztürk, otelin isminin de değişerek ''The Marmara Collection'' adını aldığını, logoda da değişikliğe gidildiğini bildirdi.

Öztürk, kendi markaları altında şarap ürettiklerini, önümüzdeki dönemde yeni serinin lansmanını yapacaklarını belirterek, o nedenle de otelin adına ''collection'' adını eklediklerini söyledi.

YENİLEMEYE 28 MİLYON DOLAR HARCANACAK

Bu sene The Marmara Pera'nın 205 odasının yenilendiğini, restoranının da yılbaşında yenileneceğini belirten Öztürk, Şişli'deki otelin değişik konseptle yapılan 13 odasını da suite çevireceklerini anlattı.

4 YENİ OTEL YATIRIMI

The Marmara Collection İcra Kurulu Başkanı Öztürk, İstanbul'daki turist sayısının geçen yıla göre yüzde 20 arttığını, geçen yıl kente 6,7 milyon turist geldiğini, ancak bunun gelecek senelerde 9 milyona kadar çıkmasının beklendiğini söyledi.