BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.398,45
HABER /  DÜNYA

TGB ÜYELERİ ODTÜ’DEKİ OLAYLARI PROTESTO ETTİ

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Meclis önünde ODTÜ’deki olayları protesto etti. <br/>TGB üyeleri dün akşam Ortadoğu Teknik Üniversite...

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Meclis önünde ODTÜ’deki olayları protesto etti.
TGB üyeleri dün akşam Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yaşanan ve çok sayıda öğrencinin yaralandığı olayları protesto etti. TGB’lilere CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ve Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da destek verdi.
TGB Genel Başkan Yardımcısı Aykut Diş, ODTÜ’deki olayların sadece iki karşıt görüşlü öğrenci grubunun çatışması olayı olmadığını savunarak, emperyalizm ve istihbarat örgütlerinin kontrolündeki PKK ve kuyruğundaki bir grup sol maskeli çetenin bilime, üniversiteye, akademisyenlere ve üniversite öğrencilerine saldırması olayı olduğunu ifade etti. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum da, dün eşkıyanın sokağa indiğini belirterek, Atatürkçü, Türkiye Cumhuriyeti’ni seven gençlere saldırmakla kalmadığını, PKK adına kimlik kontrolü yapıldığını iddia etti. TGB üyeleri ‘Özgür bilim, kahrolsun faşizm’ yazılı pankart taşırken, çeşitli sloganlar attılar.
(İHA)