BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.429,94
HABER /  GÜNCEL

Cinsiyet kriterine uygun değlsiniz

Antalya'da bir vatandaş bir GSM şirketinin "cinsiyet kriterine uygun değilsiniz" mesajı yüzünden Tüketici Hakları derneğine başvurdu.

Abone ol

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir vatandaş, cep telefonuna bir GSM şirketi tarafından gönderilen, “Sayın abonemiz cinsiyet kriterine uygun değilsiniz” yazılı bilgilendirme mesajından rahatsızlık duyduğunu belirterek, Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi'ne başvurdu.

Edinilen bilgiye göre, 20 Nisan'da cep telefonuna gelen, "Sayın abonemiz cinsiyet kriterine uygun değilsiniz" yazan bilgilendirme mesajını gören izolasyon ustası Alaattin Alav (41) şoke oldu. Mesaj üzerine GSMoperatör firmasının müşteri hizmetlerini aradığını ifade eden Alav, temsilci tarafından kendisine, "Sistem hatası olmuş" denildiğini söyledi.

ARKADAŞLARIM ALAY ETTİ

Olaydan 4 gün sonra, duyduğu rahatsızlık üzerine THD Alanya Şubesi'ne başvurarak, dava açma hakkı olup olmadığını soran Alav, "Müşteri temsilcisini aradığımda bana sistemden aynı mesajı okudu ve sistem hatası olduğunu söyledi. Beni arayarak bir özür bile dilemediler. Moralim bozuldu. Arkadaşlarım benimle alay etti. Daha sonra dava açma hakkım olup olmadığını öğrenmek için Tüketici Hakları Derneği'ne geldim" dedi.

BU TÜR MESAJLAR MORAL BOZAR

THD Alanya Şube Başkanı Cemal Şencan ise yaptığı açıklamada, "Ciddi bir kurumun sisteminde böyle bir sorgulama niçin yapılır anlaşılır gibi değil. Bu tür kurumların ciddi olarak gerek fiyatlandırmada, gerekse de bu tür mesajlarda kendini yeniden gözden geçirmesi gerekir. Gece siz uyurken dahi sistem size otomatik mesaj atıyor. İnsanları rahatsız eden bu durumun önüne geçilmesi lazım. Vatandaş inşaatta çalışıyor. Birdenbire morali bozulsa, o inşaatta başına bir kaza gelse ne olacak? Bu tür mesajlar bir anda insanların moralini bozar. Bunlar affedilecek kusurlar değil. Avukatlarımıza danışıp bu konuda ne yapabileceğimizekarar vereceğiz" şeklinde konuştu.