BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,59
ALTIN 2.389,72
HABER /  DÜNYA

TFF’ye şok eden dolandırıcılık

Sakarya amatör kümede hayali maç düzenleyerek TFF’yi zarara uğrattıkları iddia edilen 5 kişi, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edil...

Abone ol

Sakarya amatör kümede hayali maç düzenleyerek TFF’yi zarara uğrattıkları iddia edilen 5 kişi, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturmanın 2010-2011 sezonuyla ilgili yürütüldüğü öğrenildi.
Sakarya polisinin düzenlediği operasyon kapsamında aralarında Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Okçuoğlu ve eski TFF MHK Başkanı Oğuz Sarvan’ın da bulunduğu Sakarya Bölgesel Amatör Ligi’nde görevli 100’den fazla hakem ve üst düzey yöneticinin ifadesi alındı.
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerince alınan bir ihbar üzerine başlatılan çalışma kapsamında, 2010-2011 sezonuyla ilgili olarak "nitelikli dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik ve rüşvet" suçlamasıyla emniyetteki sorguları tamamlanan TFF Sakarya İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet A., Başkan Vekili Ethem K., Hakem Atama Sorumlusu Aydın G., Gözlemci Atama Sorumlusu Ercan Y. ve Raporter Tekin D., adliye öncesi sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Zanlılar daha sonra adliyeye sevk edildi.
Çeşitli yöneticilerin hayali maç düzenleyerek TFF’yi yaklaşık 50 bin TL zarara uğrattıkları iddia edilirken, amatör küme maçlarında aynı hakeme aynı saatte birden fazla maçta görevlendirme yazıldığı, sezon boyunca 2 kez karşılaşması gereken takımların 6 ila 10 kez karşılaşmış gibi gösterilerek haksız kazanç elde edildiği öne sürülüyor.
(İHA)