BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.395,76
HABER /  GÜNCEL

TFF'ye başkan bulmak hükümeti bağlamaz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Şenes Erzik'in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığına aday olmama kararını değerlendirdi.

Abone ol

Şenes Erzik'in kulüplerin ortak isteğine rağmen, TFF Başkanlığı'na aday olmamasının ardından ortaya çıkan arayışlara hükümetin nasıl katkıda bulunacağı sorulan Bakan Kılıç, hükümetin böyle bir görevi olmadığı karşılığını verdi.

Erzik'in kararına rağmen Türk futbolunun önemli bir kazanımda oluduğunu savunan Bakan Kılıç. "Türkiye'de 18 Süper Lig Kulübü aynı isim etrafında bir araya gelebileceklerini göstermiştir'' dedi.

Konya'da gazetecilerle bir araya gelen Suat Kılıç, ''Bir isim çıkmazsa ne olur'' sorusuna üzerine "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin Türkiye Futbol Federasyonu'na başkan bulmak gibi bir görevi yoktur" yanıtını verdi.

Futbolun özerk yapısının bu yönde bir görevi siyasetin üzerinde bırakmadığını dile getiren Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu'na kulüplerin ortaklaşa çabasıyla bir başkan bulunacağını söyledi.

Hükümetin süreci kolaylaştırmak için destek vereceğinin altını çizen Kılıç, Türk futbolunda diyalog eksikliği iddialarına da katılmadığını belirtti.

Erzik'in görevi kabul etmemesine rağmen bu sürecin kulüpler arasındaki işbirliğini ortaya çıkardığını da ifade etti.

Kulüplerin uzlaşma zemininde hareket ettikleri süreçte Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için ortak bir aday belirleyeceklerine inandığını da vurguladı.