BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.491,71
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Tezkereye evet diyen MHP peşmerge geçişlerine ne diyor?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın hükümetin “Peşmerge’nin Kobani’ye geçmesi için yardımcı oluyoruz” açıklamasını İnternethaber'e değerlendirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Peşmerge'nin Türkiye topraklarını kullanarak Kobani'ye geçmesi için Mesud Barzani Ankara'dan talepte bulundu. Ankara'da Peşmerge'nin Türkiye topraklarını kullanmasına izin verdi. Buna göre Kuzey Irak Kürt askerleri Türkiye'ye gelecek ve buradan Kobani'ye nakledilecek. 

YANLIŞ OLAN HER ŞEYİ SORGULARIZ

Amerika Birleşik Devletleri peşmergelere silah yardımı yaptığını alenen dün açıkladı. Bugün de bizim Dışişleri Bakanımız Sayın Çavuşoğlu, konuyu "bir koridor açtık" şekliyle, koridorun nerede olduğunu, nasıl olduğunu ifade etmeksizin doğruladı.

Biz tezkereye "olur" verirken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve onun halkının öncelikli olarak güvenliğinden herhangi bir endişe olmaması, bununla ilgili tedbirlerin öncelikle hükumetin vereceği siyasi kararlar doğrultusundan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin alması anlamında verdik. Verirken bunun şartlı olduğunu ifade ettik ve yanlış olan her şeyi sorgularız" dedik ve halen de aynı noktadayız.

HEPSİ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Güvenlik koridorunun nasıl açıldığı hususunda bilgimiz yok. Bize sınırlarımız içerisinden mi verildi, yoksa Kuzey Irak'tan Suriye'nin kuzeyine bir geçiş mi yapıldı onu bilmiyoruz. Ancak ne olursa olsun; hükumetin bizim sınırlarımız ötesindeki bütün terör örgütlerini doğru değerlendirmesi, hepsinin terör örgütü olduğu konusunda herhangi bir endişeye mahal vermeksizin, "benim terör örgütüm iyi, Barzani'nin terör örgütü kötü" mantığıyla hareket etmeksizin bütün terör örgütlerine yapılması gereken kanuni ölçüde davranmasını talep ediyoruz.

Bizim için PKK da, PYD de, IŞİD de, YPG de, PEJAK da, hepsi aynıdır. Hepsi terör örgütüdür. Hükumet böyle bir icraat alırken birini diğereine galebe çalma anlamında bir karar alma durumunda olamaz. Kuzey Irak'ta yapılan ya da yapılması muhtemel oluçumları doğru okuması lazım. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak tezkereye evet derken bütün bunları ifade ettik. 

EĞER PEŞMERGE BAHANESİYLE PKK'YA YARDIM EDİLİYORSA...

Olayı doğru okumalarını, doğru okumadıkları taktirde bunu sorgulayacağımızı kendilerine ifade ettik. Bu koridorun nasıl açıldığı, hangi mekandan açıldığı hususunda kamuoyuna şu ana kadar sağlıklı bir açıklama yapılmadı. Sayın Çavuşoğlu bugün bu bilgiyi sadece doğruladı. Bunu doğrularken, eğer, peşmergeye yardım ediyoruz bahanesiyle PKK'ya veya PYD'nin terör örgütlerine yardım ediliyorsa MHP'nin bunu kabul etmesi mümkün değil.

Oradaki gayya kuyusuna Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurumlarıyla birlikte o kuyuya atılması, o karanlığa çekilmesi anlamına gelir. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.