BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.434,19
HABER /  DÜNYA

IŞİD son dakika Musul'da ağır darbe aldı

IŞİD Musul'da Peşmergeyle çatışmaya girdi üç ayrı noktadan başlayan saldırının galibinin Kürt askerleri olduğu bildirildi.

Abone ol

MUSUL'da IŞİD bugün üç koldan birden saldıraya geçti. Sabah saat 06.10'da başlayan şiddetli saldırada ummadığı bir yenilgi aldı.

Musul Barajı ve Wanke bölgesindeki üç saldırıda da yenilgiye uğrayan IŞİD çok sayıda kayıp verdi. 4 saat süren çatışmada çok sayıda IŞİD militanının öldürüldüğü ve çok sayıda mühimmata el konulduğu bilgisi geldi.

Musul Barajı, ABD’nin hava saldırıları eşliğinde karadan hareket eden Irak Ordusu ve Peşmerge Güçleri tarafından, IŞİD’in elinden geri alınmıştı.

ZERTİK DAĞI'NDA ÇATIŞMA

Öte yandan, IŞİD örgütü mensuplarının Zertik Dağı bölgesinde bazı köylere saldırdığı öğrenildi.

Bölgedeki durum hakkında Rûdaw’a açıklamalarda bulunan Peşmerge Güçleri birinci destek tugayları komutanlarından Albay Hoşmand Haydar, sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırıya sert karşılık verilmesi üzerine IŞİD’lilerin bölgeden çekildiğini belirtti.

Albay Hoşmand Haydar, örgütün, Peşmerge Güçleri’nin kontrolündeki sınırın son noktası olan Tarcele ve Şeyh Amir köylerine saldırarak dağa doğru ilerlemeyi amaçladığını ancak buna izin verilmediğini kaydetti.

Peşmerge Güçleri, 7 Eylül’de Musul’a ve Şengal’e nazır olan Zertik Dağı’nı IŞİD’in elinden almıştı.

KARATEPE DE KARIŞTI

Karatepe nahiyesinde de IŞİD mensupları ile Peşmerge Güçleri arasında çatışma devam ederken, örgüt çevredeki yerleşim bölgelerini bombalıyor.

Kürdistan Peşmerge Güçleri 8. Tugay Komutanı Haşim Siteyi, bölgede 03:30’da başlayan çatışmanın 2 saat sürdüğünü ve örgüt mensuplarının geri çekildiğini belirtti.

Çatışmada IŞİD’e büyük darbe vurulduklarını söyleyen Haşim Siteyi, “Teröristler 3 cesedi arkalarında bıraktı. Hafif yaralı bir peşmerge dışında herhangi olumsuz durumumuz yok” dedi.

IŞİD’in 4 Ekim akşamı Rabia nahiyesinde Kürdistan Peşmerge Güçleri’ne gerçekleştirdiği saldırı da püskürtülmüştü.

12 Ekim Pazar günü, Karatepe kasabasında Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) binası, belediye ve polis müdürlüğü binalarına eşzamanlı düzenlenen üç intihar saldırısı sonucu, 70 kişi hayatını kaybetmişti.

2 MAHALLE IŞİD'DEN ALINDI

Öte yandan, Irak güvenlik güçleri, Enbar vilayetinin merkezi olan Ramadi’de son iki günde iki mahalleyi IŞİD’in elinden aldığı bildirildi.

Rûdaw’a konuşan Enbar İl Meclisi Üyesi Suheyib Rawi, güvenlik güçleri, Sahva birlikleri ve gönüllü Şii milislerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyon kapsamında Bekir ve Mamostayan mahallelerinin yanısıra, şehrin en büyük caddelerinde kontrolün sağlandığını belirtti.

Suheyib Rawi, Cezire bölgesinin kuzeyinde de Albuziyad ve Albucasim bölgelerinin geri alındığını, Felluce’nin Amiriye üzerindeki kuşatmanın da kırıldığını ifade etti.

Başta IŞİD olmak üzere silahlı grupları bölgeden çıkarmak amacıyla Irak Hükümeti, 21 Aralık 2013’ten beri operasyon düzenliyor.