BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,84
ALTIN 2.435,26
HABER /  GÜNCEL

Terörle sözleşmeli mücadele

Terörle mücadele için hükümet yeni bir yöntemi daha uygulamaya sokuyor. Yeni sistemde 24 saat etkin mücadele var.

Abone ol Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terörle mücadelede yeni düzenlemeler öngören tasarının, yılbaşından sonra TBMM’ye sunulacağını söyledi.

Çiçek, yeni düzenlemeyle, terörle mücadelede öğretim üyesinden, emekli Cumhuriyet savcısına, askerden polise kadar değişik meslek mensuplarının da "sözleşmeli" olarak çalıştırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Çiçek, terörle mücadele eden kuruluşlar arasında koordinasyon eksikliği olduğuna dikkat çekti. Bu eksikliğin ortadan kaldırılması ve koordinasyonun sağlanması amacıyla özel birim oluşturulacağını ifade eden Çiçek, "Terörle mücadele bir bütün olarak ele alınacak. Terörle mücadele edenler, 24 saat hep konularıyla meşgul olacak. Kesintisiz bir mücadele olacak" dedi.

Terörle mücadelede istihbaratın büyük önem taşıdığını belirten Çiçek, alınan istihbaratların bir merkezde toplanması, bu bilgilerin paylaşımının da terörle mücadelenin önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Çiçek, şunları söyledi: "Terörle mücadelenin kesintisiz bir biçimde yürütülmesi amacıyla yeni birimler oluşturulacak. Böylece, kuruluşlar arasında daha fazla koordinasyon oluşturulacak. İstihbaratların çok iyi analiz edilmesi, değişik illerde meydana gelen olayların birbirleriyle bağlantıları, örgütlerin yurtdışı ilişkileriyle ilgili bilgiler de tek merkezde toplanacak. Öğretim üyelerinden, psikologlardan, sosyologlardan, emekli Cumhuriyet savcıları, askerler, polislerden de yararlanılacak. Terörle mücadelenin yol ve yöntemleri konusunda Güneydoğu’da yaşayan vatandaşların da sık sık görüşlerine başvurulacak."