BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Terörizm insanlık suçudur

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörizmin, büyük bir insanlık suçu olduğunu söyledi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörizmin, temel insan haklarını, özellikle yaşama hakkını ihlal eden bir insanlık suçu olduğunu belirterek, hiçbir şekilde haklı görülemeyeceğini bildirdi.

21 Eylül Uluslararası Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Gül, sevgi ve huzur dolu bir dünyada yaşamanın tüm insanların temel hakkı, bunun ön koşulunun da barış olduğunu vurguladı. Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Ancak yüzyıllardır sürdürülen çabalara karşın, evrensel barışın sağlanması konusunda arzulanan ölçüde başarı sağlanamamıştır. Bunların kapsamlı ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması için yoğun çabalar sürdürülmekle birlikte, ülkelerin ellerindeki kaynakların önemli bölümlerinin halen silahlanmaya ayrılıyor olmaları üzücüdür."

Diğer taraftan masum insanlara karşı en acımasız yöntemleri kullanmaktan çekinmeyen, terörizmin de insanlığın ve dünya barışının karşı karşıya bulunduğu en ciddi tehditlerden biri olduğunu söyleyen Gül, "Teröre karşı savaş kapsamlı şekilde yürütülmelidir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin terörizmle mücadele konusundaki çabalarını aktif olarak desteklemekteyiz. Türkiye, terörizmle mücadele konusundaki 12 BM Sözleşmesi ve Protokolünün tamamına taraftır" dedi.

Gül, açıklamasında daha sonra şu hususlara yer verdi:

"Türkiye bölgesel ve küresel barış ve istikrarın korunmasına aktif biçimde katkı yapmaya kararlıdır. Türkiye'nin evrensel barış konusundaki yaklaşımı, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk tarafından ortaya konulan 'Yurtta barış dünyada barış' ilkesi çerçevesinde şekillenmiştir. Ülkemiz bu doğrultuda bugüne kadar uluslararası toplumlarla işbirliği ve dayanışma içinde çaba sarf etmiş olup bu yoldaki çabalarını gelecekte de kesintisiz olarak sürdürmeye kararlıdır."