BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Teröristten Roj TV itirafı

PKK tarafından kaçırıldı. Örgütün yayın organı Roj TV'de görev aldı. Haberlerin uydurma olduğunu açıkladı ve;

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 3 gün önce güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü PKK üyesi A.D, Roj TV yayınlarında bazı sloganlarla kırsal alandaki teröristlere şifreli mesajlar gönderdiklerini, talimatla uydurma haberler yaptıklarını söyledi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK üyesi A.D'nin 13 Ağustos 2008 günü Yüksekova'da, güvenlik güçlerine teslim olduğu hatırlatıldı.

PKK TARAFINDAN KAÇIRILDI

Açıklamaya göre A.D, kendisi ile yapılan mülakatta, 1998 yılının ekim ayında, Yüksekova kırsalından terör örgütü üyeleri tarafından kaçırılması sonucu, örgüte katıldığını söyledi.

Örgüte katıldıktan sonra örgüt içerisinde yapılan bütün faaliyetlerin dış güçlerin desteği ile gerçekleştiğini gördüğünü belirten A.D, örgütün yaptığı faaliyetlerin yanlış olduğunu, örgüt mensuplarına da bölgedeki vatandaşlara da yarar sağlamadığını bildirdi.

ROJ TV'DE UYDURMA HABERLER

Terör örgütünün yayın organı Roj TV'de çalışırken örgütün üst düzey yöneticilerinin talimatı doğrultusunda haber yaptığını, bu haberlerin büyük çoğunluğunun uydurma haber olduğunu, doğrulukla ilgisinin bulunmadığını ifade den A.D, az sayıdaki doğru haberlerin ise abartıldığını ve çarpıtıldığını kaydetti.

ŞİFRELİ MESAJLAR VERİLİYOR

Bu şekilde örgüt ve halk üzerinde propaganda yapıldığını anlatan A.D, "yayın içerisinde bazı sloganları kullanarak kırsaldaki örgüt mensuplarına şifreli mesajlar verdiklerini" belirtti.

Gerek örgüt mensuplarınca, gerekse sözde üst düzey yetkililerce bu işin sonunun olmadığının anlaşılmaya başlandığını bildiren A.D, bu konunun örgüt mensupları arasında da ifade edildiğini söyledi.

Gençliğinin en güzel yıllarını örgüt içerisinde boşa harcandığını anlatan A.D, ancak örgütten kaçıp kurtulma cesaretini bulamadığını, terör gerçeğinin ne olduğunu anladığını, bu gerçeğin ölüm, ıstırap, uyuşturucu kaçakçılığı, halkın parasının ve yaşantısının zorla gasp edilmesi olduğunu anladığını ifade etti.