BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Teröristleri kim finanse ediyor?

Galatasarayla futbolcular, "Terörist gibi davranan insanlarla aynı ortamlarda olmak istemiyoruz" diyerek, bir daha uçaklarına taraftar alınmamasını istediler.

Abone ol Uçakta Necati’ye saldıran fanatiklerin masraflarının bir grup yönetici tarafından karşılandığı ortaya çıktı.
GALATASARAY’da bir grup amigonun Konyaspor maçından sonra takımın uçağında futbolcu Necati Ateş’e saldırmasının perde arkasından çarpıcı olaylar çıktı. Bazı yöneticiler tarafından deplasmanlara götürülen bir grup taraftarın Necati’ye duyduğu nefret sonucu çıkan kavga, bugüne dek hasır altı edilen bazı ilginç olayları ortaya çıkardı. Gündeme damgasını vuran kavganın perde arkası şöyle...

Necati Ateş, 3 Mart 2004 tarihinde İspanya’da oynanan Villarreal maçından sonra Ultraslan Grubu’ndan bazı taraftarlarla tartıştı. Bu olaydan sonra Ultraslan Grubu ile Necati’nin yıldızı hiç barışmadı. Bazı yöneticiler tarafından her deplasmana götürülen 50-60 kişilik Ultraslan üyeleri, Necati’yi istemediklerini her fırsatta açıkça dile getirdi.

Ultraslan Grubu’nu karşısına alan Necati, geçtiğimiz günlerde de Sosyete Mehmet adlı lakaplı bir amigoyla tartıştı. Bu olay sonrası golcü futbolcuya kin beslemeye başlayan Sosyete Mehmet, Ultraslan Grubu’nun liderlerine giderek, "Necati sizin hakkınızda kötü konuşuyor" dedi.

Ultraslan liderlerinin bunun üzerine Necati’ye karşı eylem yapma kararı aldığı ve Konyaspor karşılaşmasına gitmeden önce, "Maçı kazansak da kaybetsek de Necati’yi imha edeceğiz" dediği belirtildi. Futbolcular Konyaspor maçı sonrası uçağa bindiği sırada Ultraslan üyesi olan Sucu lakaplı bir taraftar, Necati’nin saçını çekti ve küfür etti. Necati’ye saldırıldığını gören diğer futbolcular takım arkadaşlarına sahip çıkınca uçağın içi bir anda ana baba gününe döndü. Pilotun daveti üzerine uçağa gelen polis, futbolculara saldıran 7 taraftarı hemen uçaktan indirdi. Saldırganları gözaltına alan polis, Galatasaray kafilesinden Fatih Gökşen, Bülent Tulun, Eric Gerets ve Erdal Keser’e şikayetçi olup olmadıklarını sordu.

Gökşen, "Olayı biz aramızda çözüyoruz. Şikayetçi değiliz" diyerek, gözaltıyı engellemek istedi. Ancak Tulun ve Gerets şiddetle itiraz ederek, "Bize bunu yapanları affedemeyiz. Saldırganlar tutuklanmadan bu uçak kalkmayacak" dediler. Bunun üzerine polis, olaya karışan futbolculardan Necati, Hasan Şaş ve Hakan Şükür ile saldırgan taraftarların ifadelerini aldı. Bu işlem yapılırken Necati ile taraftarlar bir kez daha birbirlerine girerken, Hasan Şaş da fanatiklere müdahalede bulundu. Polis, ortamın gerginleşmesi üzerine iki grubun ifadelerini ayrı ayrı aldı.

Saldırgan taraftarları yakından tanıyan futbolcular, otele döndükten sonra Teknik Direktör Eric Gerets ile konuşarak, olaylardan duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. Sarı kırmızılılar, "Bir dayak yemediğimiz kalmıştı, sonunda o da oldu. Biz, böyle terörist gibi davranan insanlarla aynı uçağa binmek istemiyoruz. Bu insanları görmek bile istemiyoruz. Tüm neşemizi kaçırdılar. Gerekirse gazetecileri de bizim uçağımıza almayın" diyerek kesin tavır koydular.

Gerets
bunun üzerine Bülent Tulun’la görüşerek, futbolcuların dileklerini iletti ve, "Birkaç kişinin yaptığını tüm camiaya mal etmek gibi bir niyetim yok ama ben de artık taraftarlarla aynı uçakta seyahat etmek istemiyorum" dedi. Bu arada olaya karışan Ultraslan üyelerinin, ifadelerin alınması sırasında polislere, alkol testine girmek istediklerini bildirdikleri öğrenildi.

Bir daha stada adım atamazlar

 GALATASARAY Başkanı Özhan Canaydın, bir grup taraftarın futbolculara saldırdığını duyar duymaz, Futbol Şubesi Sorumlusu Fatih Gökşen’le telefon trafiğine başladı. Gökşen’den olayların gelişimi hakkında sürekli bilgi alan Canaydın, daha sonra polis yetkililerini arayarak, "Saldırganların isimlerini istiyorum" dedi. Başkan Canaydın’ın daha sonra Gökşen’e, "Bu çirkinliği yapanlar bir daha ne Ali Sami Yen’e ne de kulübe adımlarını atamayacaklar" dediği ifade edildi. Canaydın, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada da saldırıyı kınadı.

Olay yanlış anlaşılmadan çıktı

 SARI kırmızılı kulübün futbol şubesi sorumlusu Fatih Gökşen, Konya’daki olayların yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını söyledi. Gökşen, "Olaylarda yanlış anlaşılmalar var. Necati’nin arka tarafa gidip kötü laf sarf ettiği söyleniyor. Arkadaşlar da buna sinirleniyor ve hoş olmayan şeyler yaşanıyor. Sonunda olayın yanlış anlaşılma olduğunu görünce Necati ve herkesten özür dilediler. Fakat iş işten geçmiş oldu. Olayı çıkaranların iyice düşünmeleri gerekir. Kimse G.Saray’ın para almadan oynayan oyuncusuna değil yumruk, fiske bile atamaz" dedi.

’Gerets’e de vurdular’ iddiasını Keser yalanladı

G.SARAY Kulübü, Konyaspor maçı sonrası uçakta, sadece Necati Ateş’e değil Teknik Direktör Eric Gerets’e de saldırdığını bildirdi. Kulüpten yapılan açıklamada, "Uçağa son binen yolcular arasından 15 kişilik bir grup, önce Erdal Keser’i sözlü olarak taciz etmiş; daha sonra Eric Gerets’e ve Necati Ateş’e fiili tacizde bulunmuştur" ifadesi kullanılırken, isimleri belirlenen bu kişilerin mahkemeye verileceği de belirtildi. Ancak kulübün bu açıklaması Erdal Keser tarafından doğrulanmadı. Keser, "Gerets’e ve bana herhangi bir saldırı yapılmadı. Abartmışlar" dedi.

Haber   :  Ali Naci KÜÇÜK
Kaynak :