BIST 10.255
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.407,20
HABER /  POLİTİKA

Teröre inat birlik olmalıyız

Başbakan Erdoğan, günün teröre inat daha fazlaşma günü olduğunu söyledi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Romanya'da soydaşlara seslenerek, "Bizim yüreğimizi yakan şehitlerimizin sizlerin de yüreğini yaktığını biliyorum. Ancak bugün teröre inat daha fazla dayanışma, daha fazla kaynaşma, daha fazla dostluk, kardeşlik günüdür" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Romanya'nın Köstence kentinde Türk ve Tatar toplulukları tarafından düzenlenen kültür programına katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada giderek daha önemli bir aktör haline geldiğini kaydetti.

Türkiye'nin artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Büyük risk ve tehditlerin yer aldığı bir bölgede Türkiye'nin varlığı güven ve istikrar unsurudur. Bunu bozmak isteyenler var, zedelemek isteyenler var, bu istikrar ve güven ortamına kast etmek isteyenler var. Bunlar olacaktır. Bu hainler her zaman olacaktır. Nitekim şimdi de bildiğiniz gibi bölücü terör örgütüyle ülkemizde yoğun bir mücadelemiz var. Bu mücadelemizde birlik ve beraberlik içerisinde Türk Milleti olarak bizler galip çıkacağız. Birliğimize, beraberliğimize kast edenler hüsrana uğrayacaktır. Zira biz samimiyiz. Dürüstüz ve ülkemizde hiç bir türlü ayrıma müsaade etmeyiz. Bizim ülkemizde kim hangi etnik unsura mensup olursa olsun hepsini de bir sayıyoruz. Niye? Çünkü bizim kültürümüzde yaratılanı yaratandan ötürü sevmek var."

Başbakan Erdoğan, 2005 yılında Ermenistan Devlet Başkanı'na mektup yazdığını ve ortak bir tarih komisyonu kurmayı önerdiğini de anımsatarak, "Eğer bizim tarihimizde böyle bir suç varsa (1915 yılındaki olaylarla ilgili Ermeni iddiaları) biz tarihimizle hesaplaşırız. Ama sizin tarihinizde varsa siz tarihinizle hesaplaşabilecek misiniz? Hala cevap yok. Biz tarihimizden eminiz" dedi.