BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütüne darbe üstüne darbe!

Türkiye güne teröristlerle yaşanan sıcak çatışmalar ve saldırı hazırlığında kullanılacak bombaların bulunduğu operasyonlarla başladı.

Abone ol

Güvenlik güçlerinin art arda operasyonlarıyla kan kaybeden ve sınır gerisine çekilen terör örgütü PKK, bahar aylarının gelmesiyle yeniden eylem hazırlığına girdi.

Güvenlik güçleri ise PKK'nın eylem hazırlığını öngörerek birçok saldırıyı bertaraf edecek operasyonlara imza attı.

Türkiye güne teröristlerle yaşanan sıcak çatışmalar ve saldırı hazırlığında kullanılacak bombaların bulunduğu operasyonlarla başladı.

Gün boyu devam eden gelişmelerde 2 şehit verildi, 8 askerimiz yaralandı. 3 terörist ise ölü olarak gele geçirildi...

İşte günün terör bilançosu...  

ŞANTİYE BASTIKLARINA BİN PİŞMAN OLDULAR!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesi Umurlu köyü yakınlarında bulunan şantiyeyi basan terör örgütü üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

1 KİŞİ YARALANDI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde askeri kulelerin yapıldığı şantiye alanına girmek isteyen PKK'lılar termal kameralar tarafından tespit edildi. Bölgeye yapılan operasyonda, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan kısa sürüreli çatışmada, şantiyede görevli bekçi yaralandı.

TERMAL KAMERALARA YAKALANDILAR

Olay, saat 01.30 sıralarında Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Derecik Beldesi'ne bağlı Umurlu Köyü Yolgeldi Mezrası'nın Kuzey Gedik Bölgesi 86 No'lu sınır taşında meydana geldi. 86 No'lu sınır taşı yakınlarında askeri kule yapımında çalışan iş makinelerin bulunduğu şantiyeye girmek isteyen PKK'lı teröristler, Derecik İç Güvenlik Alay Komutanlığı ile Umurlu Taburunda bulunan termal kameralar tarafından tespit edildi. 

KAÇIŞ GÜZERGAHLARINA OBÜS YAĞDI

Bunun üzerine PKK'lıların kaçabileceği bölgeler, obüs ve havan toplarıyla bombalandı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında kısa süreli süren çatışmada askeri kule yapımında çalışan iş makinelerin bekçiliğini yapan Osman Şandur bir iş makinesinden seken kurşunla yaralandı. Yaralanan Şandur, Derecik Sağlık Ocağı'nda yapılan ilk müdahalenin ardından Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şandur'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

MAYIN TUZAĞI

Aynı bölgede çalışan bir iş makinesinin altına bırakılan mayın da sabah saat 07.00 sıralarında büyük bir gürültü ile patladı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, bölgedeki operasyonlar sürüyor.

İŞTE O VİDEO;

ADLİYE BİNASINI HAVAYA UÇURACAKLARDI...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün gece adliye binasına ses bombalı ve molotoflu düzenlenen saldırının ardından, binanın 16 kiloluk bomba ile havaya uçurulmak istendiği ortaya çıktı.

Saldırganların bina duvarı dibine teneke içinde koyduğu, tahrip gücü yüksek bombanın fitilini ateşlemesi için koyduğu yanan sigara son anda fark edilip, bomba patlamadan etkisiz hale getirildi.

Cizre'nin Kale Mahallesi'nde bulunan adliye binasının arka kısmına dün saat 21.00 sıralarında bir grup ses bombası ve molotof kokteylleriyle saldırı düzenlendi. Atılan ses bombası ve molotoflar nedeniyle camları kırılan binanın içinde yangın çıktı. Yangın büyümeden polisler tarafından söndürüldü. Bu sırada saldırganlar arasında bulunan bir kişi de duvarı atlayarak girdiği adliye bahçesindeki duvar dibine teneke içinde bomba koyup, fitilini de ateşlemek için yanan sigarayı bırakıp kaçtı.

POLİS FARK EDİP SİGARAYI SÖNDÜRDÜ

Olay yerine gelen polis, yaptığı incelemede duvar dibinde üzerinde yanan sigara bulunan tenekeyi görünce, hemen sigarayı söndürdü. Bomba uzmanı ekipler üzerinde yaptığı incelemede bombanın 16 kilo olduğunu ve tahrip gücünü arttırmak için amonyum nitrat ve çivilerle desteklendiğini belirledi. Etkisiz hale getirilen bombanın patlaması halinde bir facia yaşanabileceği belirtildi. Polis, adliye binasına saldırıp bomba koyan saldırganları yakalamak için ilçede geniş çaplı operasyon başlattı.

Cizre Cumhuriyet Başsavcısı Mahammed Varal, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

TÜRKİYE GÜNE BU ÇATIŞMALARLA UYANDI...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...[PAGE]ACI HABER BİNGÖL'DEN GELDİ!

Şırnak'taki şantiye baskınından birkaç saat sonra ise acı haber Bingöl'den geldi. Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada er Sinan Şen ile geçici köy korucusu Ali Kalan şehit oldu.

Çatışmada, 2 asker şehit olurken, 8 asker yaralandı, 3 terörist ise ölü ele geçirildi.

Güvenlik güçleri tarafından alınan istihbari bilgiler üzerine bir hafta önce Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında başlatılan planlı operasyon kapsamında bugün sabahın ilk ışıklarıyla Yolaçtı köyü kırsalında bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine teğmen Nusrettin Coşar (25), er Sinan Şen ve geçici köy korucusu Ali Kalan, yaralandı.

Helikopterle Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan er Sinan Şen ile geçici köy korucusu Ali Kalan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Tedavi altına Teğmen Coşar, öğle saatlerinde hastaneden taburcu edildi.

Habertürk'ün haberine göre çatışmada 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Bölgede devam eden çatışmada 4 asker ve 3 geçici köy korucu daha yaralandı.

Operasyon bölgesinden helikopterle getirilen yaralılar, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı pistinden ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan 4'i asker ve 3 köy korucusunun sağlık durumu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, hastanede yaralı teğmeni ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Bölgede hava destekli operasyon devam ettiği bildirildi.

BAKAN ŞAHİN'DEN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bingöl'deki çatışmaya ilişkin, ''İlk temasta 4 terörist etkisiz hale getirildi. Ardından birkaç saat sonrasında, yani öğle saatlerinde arazi arama tarama çalışmalarında bir temas daha gerçekleşti. Bu esnada maalesef 3 şehidimiz, 8 yaralımız var'' dedi.

Şahin, Bolu Valisi İbrahim Özçimen'i ziyaretinde gazetecilerin Bingöl'ün Genç ilçesindeki çatışmaya ilişkin sorusu üzerine, ''alanda sıcak temasın devam ettiğini'' belirterek, şunları söyledi:

''Askerimizin, Bingöl Genç kırsalında aldığı istihbaratı değerlendirerek, arazide arama tarama çalışması yaptığı sırada, sıcak temas gerçekleştirildi. İlk temasta 4 terörist etkisiz hale getirildi. Ardından birkaç saat sonrasında, yani öğle saatlerinde arazi arama tarama çalışmalarında bir temas daha gerçekleşti. Bu esnada maalesef 3 şehidimiz, 8 yaralımız var. Yaralılardan 3'ü geçici köy korucusu.''

ŞIRNAK'TA SİLAH SESLERİ SUSMADI...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...[PAGE]SICAK TEMAS DEVAM EDİYOR...

 Bingöl'in ardından ise çatışma sesleri Şırnak'tan geldi.

Şırnak'ın İdil ilçesi Dirsek Köyü'nüdeki çatışmada 2 terörist sağ olarak ele geçirildi.

Çatışmalar ise halen devam ediyor...

KANLI PLANLAR BÖYLE DEŞİFRE OLDU

Türkiye'nin terör günlüğü bugün sadece operasyonlar ve çatışmalarla da sınırlı değildi.

İstihbaratları değerlendiren güvenlik güçleri kanlı saldırılar için saklanmış yüksek miktarda patlayıcı ele geçirdi. 

Terörle Mücadele ve Özel Harekat ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla gözaltına aldığı 7 kişinin ifadesi doğrultusunda, operasyon düzenledi. Operasyonda, menfez altına konulmuş düdüklü tencere içinde, 12 kilo patlayıcı bulundu.

İKİNCİ DARBE MARDİN'DE

Terör örgütüne asıl büyük darbe ise Mardin'de vuruldu. Mardin'de düzenlenen operasyonda tam  100 kg'lık ikinci bir patlayıcı bulundu.

Mardin'de sabah saatlerinde meydana gelen mayın patlamasının ardından bölgede arama tarama faaliyetini sürdüren güvenlik güçleri aynı bölgede 100 kilogram patlayıcı buldu.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde güvenlik güçlerince yapılan arama esnasında yukarı Ocaklı köyü yol ayrımında (Mardin-Diyarbakır karayolu 25'inci km) bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Uzman Çavuş Erol Tuna'nın yaralandığınnı söyledi. Olayın yaşandığı bölgede güvenlik güçlerince yapılan aramada bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen 100 kilogram patlayıcı madde bulunduğunu ifade eden Vali Ayvaz, "Söz konusu patlayıcı güvenli bir şekilde imha edildi. Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı." dedi.