BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.463,56
HABER /  DÜNYA

Terör örgütü silahı bıraktı ama

Güvenlik uzmanları ETA'nın 2013 yılından önce kendisini feshetmeyeceğini düşündüklerini söylediler.

Abone ol

İspanyol güvenlik güçlerindeki terörle mücadele uzmanları, silahlı faaliyetlerini bıraktığını açıklayan ETA'nın 2013 yılından önce kendisini feshetmeyeceğini düşündüklerini söylediler.

İspanyol resmi haber ajansı EFE'de yayınlanan haberde, terörle mücadele uzmanlarının, ETA'nın son açıklaması karşısında ''dikkatli ve olağanüstü temkinli'' oldukları ifade edildi.

Örgütü dağıtmaktan ve silahlarını teslim etmekten henüz bahsetmeyen ETA'nın, 2013 yılında Bask bölgesinde yapılacak özerk yönetim seçimlerine kadar bu durumunu muhafaza edeceğini öngören uzmanlar, örgütün bu şekilde aşırı Bask milliyetçisi siyasi partilerin en fazla oranda oy almasını hedeflediğini dile getirdiler.

Terörle mücadele uzmanları ''ETA'nın, Bask halkının karar alma hakkının korunması adına, saldırılarına yeniden başlama olasılığının da halen var olduğunu'' savundu.

Bu arada, ETA'nın perşembe günü yaptığı açıklamanın örgüt üyelerinin ortak kararı olmadığına ilişkin olasılığın yüksek olduğu, bu yüzden orta vadede ETA içinde bölünmeler olabileceği ifade edildi.