BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Terim'den Federasyon'a mesaj!

Fatih Terim maç sonrası futbolcularının sahada adeta savaştığını belirtirken, federasyona da mesaj verdi

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 4-0 kazandıkları Sivasspor maçı sonrası konuşmasına saha şartlarının futbol oynamaya hiç elverişli olmamasından başladı. Terim şöyle konuştu:

"Bir defa iki takım oyuncularını tebrik ediyorum. Eksi 11 derecede, böyle soğuk bir havada ve böyle bir zeminde oynamak hiç kolay değil. Mümkünse oyuncular saha ve hava şartları güzel olan yerlerde oynasınlar. Bugün bir futbolcu ağır bir sakatlık geçirmediyse çok şanslılar demektir. Sahayı yeşil görüp de oynanır zannetmesinler. Her türlü hataya açık bir oyundu."

"Futbolculara güzel zeminleri sağlamalıyız. Avrupa'da da kara kış var ama Almanya'ya bakıyorsunuz, karlar kenarda, saha halı gibi. Oyuncular adına üzülüyorum. Sakatlanacaklar... Bu ortamda yüzde yüz performans da alamazsınız. Yarımız zaten hasta. Futbolcular da öyle. Güzel zemin sağlayalım ki güzel futbol isteyelim."

"ANORMAL BİR KAPKAÇ DURUMU VAR"

Fatih Terim, federasyonun maç takvimine yönelik bakış açısını da şu sözlerle eleştirdi: "Bu sene anormal bir kapkaç durumu var. 'Aman tehir etmeyelim, aman bir gün ileriye atmayalım'. İnsani hiçbir şartı kabul etmiyoruz bu sene. İnşallah Sivassporlu oyuncularda da bir şey yoktur. Biz de hasar tespidi yapacağız. En azından ağır bir sakatlık olmadı.

Bu tip bir sahada oynamanın zorluğu yaşamadan bilinmez. Saha size her türlü zorluğu çıkartacak durumda. Güzel zeminler, güzel tribünler, güzel koridorlar futbolun güzelleşmesi adına çok önemli.

"CAMİA AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Başarılı teknik adam, alınan üç puanı ise şöyle değerlendirdi:

"Çok ciddi bir rakibi evinde farklı yenmek bizim adımıza çok önemli. Oyuncularımı mücadelelerinden, ciddiyetlerinden ötürü kutluyorum. Resmen savaştılar. Bu tip zorlu deplasmanlardan net skorlarla dönmek hem puansal, hem psikolojik hem de camia açısından önemlidir. Sivas bu ligin en iyi takımlarından biri. Çok etkili oyuncuları var. Bu galibiyetin önemini bir kat daha artırıyor."