BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.382,91
HABER /  GÜNCEL

Yeni günde hava nasıl olacak?

Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı. İşte yurtta beklenen sıcaklıklar...

Abone ol

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile sabah saatlerinde Güneydoğu Anadolu Bölgesin'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artarak, mevsim normalleri civarında seyredecek.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Ege ve Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridi ile Karadeniz kıyı şeridinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden, zirai faaliyette bulunan çiftçilerimizin, seracılarımızın ve fındık üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğleden sonra güney ve iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinde bölgenin güneyinde yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bartın, Sinop ve İnebolu çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısının, öğleden sonra bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.