BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.401,13
HABER /  DÜNYA

Terim’den ’’Bruma’’ açıklaması

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında 0-0 berabere kaldığı Eskişehirspor maçının ardından ’’Bruma’’ ile ilgili açıklamalar yapan Galatasaray ...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında 0-0 berabere kaldığı Eskişehirspor maçının ardından ’’Bruma’’ ile ilgili açıklamalar yapan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ’’Uzun zamandır temasımız var görüşmelerimiz sürüyor. Zaten bu hafta aşağı yukarı her şeyin belli olacağı bir haftaya giriyoruz’’ dedi.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, transfer söylentilerinin konuşulduğu Sportik Lizbon’un 18 yaşındaki oyuncusu Bruma ilgili açıklamalar yaptı. Eskişehirspor maçının ardından bir gazetecinin “Burak Yılmaz’ı satmayı ve Bruma’yı transfer etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine Terim, “Burak konusu epeydir devam ediyor. Ancak şu anda bizim öyle bir niyetimiz yok. Öyle bir şey olursa zaten paylaşırız. Bruma’ya gelince uzun zamandır temasımız var görüşmelerimiz sürüyor. Zaten bu hafta aşağı yukarı her şeyin belli olacağı bir haftaya giriyoruz. Gelişmeleri sizinle paylaşırız” şeklinde cevapladı.

’’İKİ TAKIM İÇİN DE ZORDU’’
Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda zeminin kötü olmasını ve Gökhan Zan’ın sakatlığını değerlendiren Terim, “Zemin iki takım için de zordu. Eskişehir’e daha önce geldiğimizde güzel zeminlere alıştık fakat bu kez zordu. Sakatlanan Gökhan Zan, beklemediğimiz bir anda sakatlandı. Yarın doktorlarımız onun daha net sonucunu bildirir” diye konuştu.

’’ZOR BİR KURA ÇEKTİK’’
Bir gazetecinin “Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki grubu nasıl değerlendireceksiniz?” sorusu üzerine Terim, “Hakikaten zor bir kura çektik. Gerek Real Madrid gerek Juventus bu Şampiyonlar Ligi’nin en önemli 2 şampiyonu. Son 2 yılı şampiyon bitirmiş Juventus, Kopenhag’ta zaman zaman çok değişik sürprizler yapan her zaman sert bir takım. Muhakkak ki zorlayacağız. Bu 15-17 günde bu görüntümüzden çok daha dışında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Oyuncularımız daha yüksek seviyede oynayacaklar. Yapacak bir şey yok. İlk turda golü rakiplerle karşılaşmasanız bir sonrakinde karşılaşacaksınız” diye cevapladı.

’’MİLİ TAKIMA EN ÇOK TÜRK MİLLETİ DESTEK VERECEK’’
Bir gazetecinin Terim’in milli takım direktörü olmasını ve zor bir dönemin kendisini beklemesi durumunu değerlendirmesini istemesi üzerine deneyimli teknik adam, “Ben ülkenin milli takıma hiç yardım etmediği kadar etmesinin en önemli zamanı olduğunu düşünüyorum. Hep beraber bu işi en iyi şekilde getireceğiz. Elimizden gelenin en iyisini oyuncularımızla yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Milli takıma en çok Türk milleti destek verecek” şeklinde konuştu.

SBEIJDER, ’’GALİBİYETİ HAK EDEN TARAFIZ’’
Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Eskişehirspor’un zor bir deplasman olduğunu bildiklerini ancak galibiyeti hak eden taraf olduklarını kaydetti. Sneijder, “Son haftalarda kaybedilen 4 puan ve 2 beraberlik var. Endişelenecek bir şey yok. Bugün galibiyeti hak ettik ama olmadı. Milli maç sonrası bir sonraki maçlara odaklanmamız gerek” değerlendirmesini yaptı.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, takımın ortaya koyduğu mücadeleden ve performanstan mutlu olduğunu söyledi. Sağlam, “Tabi ilk 3 haftalık periyotta 3 şampiyon takımla oynadık. Bu periyot takım için gerçekten zorlu bir süreçti ama şöyle bir değerlendirdiğimde ilk galibiyet, geçen hafta kaçırılan 3 puan ve bu hafta da kaçırdığımız 3 puan. Çok daha fazla puanla kapatacağımızı bir periyottu. Çok büyük bir değişim yaşıyoruz Eskişehirspor, geçen sene ligin en yaşlı takımı iken, bu sezon ilk 2 hafta itibariyle ligin en genç takımı oldu. Yeni genç arkadaşlarımızın adaptasyonu süre gerektiriyor. Takımın ortaya koyduğu mücadeleden ve performanstan dolayı mutluyum. Geçen hafta Fenerbahçe, bu hafta Galatasaray Spor Toto Süper Lig’in 2 favori takımı ile oynadık. 2 maçı da çok rahatlıkla kazanabilirdik. Bu 3 maçlık periyodu olumlu geçtiğimizi düşünüyorum. Şimdi bir milli maç arası var. Bu arada yapılan güzel şeyleri fazlalaştırmaya çalışacağız bu ışığı gördüm ben. Bugünkü maçta belki gol olmadı ama ikinci yarıda keyifli bir maç oldu. Oyuncuları tebrik
ediyorum. Bundan sonra daha iyi bir Eskişehirspor’u beklesinler” dedi.
(İHA)