BIST 10.231
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.410,72
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan sonuç alıcı operasyon istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olası Suriye operasyonuna yönelik bir değerlendirmede bulundu.

Abone ol

İNTERNET HABER-  Çankaya Köşkü'nde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan'dan Suriye'ye müdahale açıklaması geldi.

SINIR OPERASYON BİZİ TATMİN ETMEZ

Belirli hedeflere yönelik küçük çaplı bir harekatın tatmin edici olup olmayacağı yönündeki bir soruya "Şu andaki görüntü öyle gibi görünüyor. Ama ben şahsen bir Kosova olayını burada sergilemeleridir aslolan. Yoksa 24 saatte uğra çekil bu olmaz. Ama orada biliyorsunuz, aklımda kaldığı kadar 78 gün Kosova'da bir mücadele sürdü. Ondan sonra iş temizlendi. Kosovalılara bırakıldı ve çekildiler. Böyle bir durum" yanıtını verdi. 

Erdoğan, "Rejimin devam etmesi durumunda böyle bir müdahalenin anlamı var mı?" sorusunu da "Kosova türü bir şey olduğu zaman orada rejim devam etmez artık" diye yanıtladı.

CUMHURBAŞKANIMIZIN YETKİSİ VAR

Erdoğan tezkere tartışmalarına da değindi:

"Tezkereye şu anda ihtiyacımız yok. 4 Ekim'e kadar. Şu andaki süreç Meclis zaten tatilde. Olağanüstü toplantıya gerek olur mu olmaz mı Bunu Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüşürüz. Meclisin kapalı olduğu dönemde Cumhurbaşkanımızın yetkisi var."

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin açıklamalarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Kerry'nin açıklamasına bakılırsa G-20 zirvesi öncesi müdahale olabilir. Müdahale 1-2 günlük değil, rejimi bırakma noktasına getirmeli" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 5-9 Eylül tarihleri arasında Moskova'da düzenlenecek G-20 zirvesine katılacak.